Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate O fetiță suferă de boala lui „Benjamin Button”. Oamenii de știință sunt uimiți

O fetiță suferă de boala lui „Benjamin Button”. Oamenii de știință sunt uimiți

scris de Misu Andrei
206 afisari

O fetiță în vârstă de 2 ani din Marea Britanie este singurul pacient cunoscut din lume diagnosticat cu o formă rară de displazie acro-mandibulară, boala prezentată și în filmul „The Curious Case of Benjamin Button/ Strania poveste a lui Benjamin Button”, în care Brad Pitt a jucat rolul principal.


Isla Kilpatrick-Screaton, originară din Leicester, este singurul copil cunoscut din lume care s-a născut cu această boală, o formă rară de displazie acro-mandibulară, iar cazul ei a uimit comunitatea științifică, potrivit nypost.com.

Maladia extrem de rară i-a provocat fetiței o îmbătrânire prematură a organismului, iar greutatea acesteia este la jumătate din cât ar trebui să fie media la vârsta ei. Mandibula îi este subdezvoltată, la fel și claviculele, tegumentele sunt îmbătrânite, fetița suferind și de o pierdere a nivelului țesuturilor adipoase și osoase la vârfurile degetelor, potrivit Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult