Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Obezitatea scade productivitatea

Obezitatea scade productivitatea

scris de C.S.
332 Afisari

58% dintre adulții români sunt supraponderali, iar asta are efecte nu numai asupra sănătății populației, ci și asupra productivității. Un studiu de la Harvard arată că angajații cu obezitate lipsesc mai mult de la serviciu din cauza problemelor de sănătate decât angajații cu greutate normală.

În plus, aceștia dau un randament mai scăzut la locul de muncă. Analiza arată că pierderile unei companii pot ajunge la 1.700 de dolari pe an pentru un angajat supraponderal și până la 4.200 de dolari pe an pentru un angajat obez.

  • Studiu: Angajații care suferă de obezitate lipsesc mai mult de la serviciu.
  • Pierderile per angajat obez pot ajunge la 4.200 de dolari.
  • Pierderile per angajat supraponderal pot ajunge la 1.700 de dolari.
  • Costul obezității în Europa se ridică la 81 de miliarde de euro anual.

În 2021, costul obezității în Europa se ridica la 81 de miliarde de euro anual. În România, cea mai ridicată rată a obezității este în Moldova, cu 24%, urmată de Oltenia și Muntenia, cu 21% și Banat, Crișana și Transilvania, cu 19%.

58% dintre adulții români erau în evidențe cu suprapondere

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în 2022, aproximativ 58% dintre adulții români erau în evidențe cu suprapondere, cu doar două procente sub media Uniunii Europene. Din rândul românilor supraponderali, mai bine de 11% sunt obezi, fapt ce le influențează stilul de viață și le restricționează atât activitățile personale, cât și pe cele profesionale.

„Rezultatul analizei a peste 50 de cercetări globale estimează că, anual, costurile suplimentare per angajat ale angajatorilor (din cauza absenței la locul de muncă) pot ajunge până la 5.132 dolari pentru angajatul supraponderal, iar pentru cel care suferă de obezitate pot ajunge până la 6.759 de dolari. În plus, atunci când vorbim despre nivelul scăzut de productivitate, pierderile variază între 611 – 1.669 de dolari pentru un angajat cu suprapondere și între 1.146 – 4.175 de dolari pentru un angajat cu obezitate. Este imperativ ca angajatorii și autoritățile să ofere sprijin și soluții pentru a aborda această problemă complexă, să dezvolte medii de lucru care să încurajeze un stil de viață sănătos și să asigure accesul la resurse și servicii de nutriție adecvate pentru angajați. Prin aceste măsuri, putem contribui la îmbunătățirea sănătății angajaților și, indirect, la reducerea pierderilor financiare asociate obezității”, arată dr. Laura Gavrilaș, nutriționist-dietetician, președintele Asociației Dieteticienilor din România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS