Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate OMS avertizează că un vaccin nu va fi suficient pentru a opri definitiv pandemia

OMS avertizează că un vaccin nu va fi suficient pentru a opri definitiv pandemia

scris de Misu Andrei
102 Afisari

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a făcut câteva declarații menite să limiteze entuziasmul global cu privire la producția vaccinului anti-Covid. Potrivit acestuia, e nevoie să fie păstrate în continuare restricțiile precum testarea, urmărirea contacților și chiar și carantina, pentru a putea opri definitiv pandemia de coronavirus.

OMS, prin vocea directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, a atras atenţia că un vaccin nu va fi suficient de unul singur pentru a învinge pandemia de COVID-19, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Un vaccin va completa alte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui”, a afirmat şeful OMS, cu prilejul consiliului executiv al agenţiei, la care de această dată a fost prezent în sală, după ce intrase în carantină la 2 noiembrie în urma contactului cu o persoană depistată pozitiv la coronavirus. În acest interval, Tedros a continuat să-şi exercite atribuţiile de la distanţă.În ce priveşte vaccinul, atât directorul general al OMS, cât şi adjuncţi ai săi au încercat în ultimele zile să tempereze optimismul apărut săptămâna trecută după ce laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că datele preliminare ale testelor de fază 3 ale vaccinului lor arată o eficacitate de 90%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult