Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Peste opt ore de somn pe noapte, risc de accident vascular

Peste opt ore de somn pe noapte, risc de accident vascular

scris de D.P.
16 afisari

Un studiu realizat în New York, SUA, dezvăluie faptul că un somn îndelungat, de minimum opt ore pe noapte, exact perioada de timp recomandată în general de specialişti, poate fi nociv pentru om, întrucât creşte riscul de a suferi un accident vascular cerebral.
somnConform echipei de oameni de ştiinţă din New York, persoanele care dorm peste opt ore pe noapte sunt supuse unui risc mai mare cu 146% de a suferi un AVC, comparativ cu restul, scrie Descoperă.

Oamenii ar putea să-şi scadă considerabil riscul de a suferi un accident vascular cerebral (AVC), dacă ar dormi mai puţin de opt ore pe noapte, indică acelaşi studiu.

Anual, în Marea Britanie, circa 100.000 de persoane sunt afectate de AVC. Aceasta este a treia cauză de deces, după infarct şi cancer.
Experţii americani recomandă un somn de circa 6-7 ore pe noapte şi practicarea unor exerciţii fizice de 30-60 de minute, de trei până la şase ori săptămânal, pentru prevenirea accidentului vascular cerebral.

Specialiştii au investigat dosarele medicale a circa 300.000 de americani, în perioada 2004-2013. Din informaţiile analizate, reiese că persoanele care dorm între şapte şi opt ore pe noapte prezintă un risc mai scăzut cu 25% de a suferi un AVC, conform Descoperă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult