Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Poate fi zambetul tau unul atractiv cat timp porti un aparat dentar? Iata raspunsul medicilor si pacientilor!

Poate fi zambetul tau unul atractiv cat timp porti un aparat dentar? Iata raspunsul medicilor si pacientilor!

scris de Misu Andrei
70 afisari

Dintii incorect aliniati provoaca mai mult decat neplaceri de natura estetica. Existenta unor spatii goale in cavitatea bucala este periculoasa si pentru starea de sanatate, deoarece poate sa duca, in timp, la aparitia cariilor dentare sau a bolii parodontale.

Pentru a indeparta aceste riscuri, este recomandat, indiferent de varsta, tratamentul cu aparat dentar. Este vorba despre un dispozitiv cu ajutorul caruia se aplica o presiune constanta asupra dintilor pacientului, obtinandu-se, dupa un anumit timp, alinierea acestora in directia dorita.

Tratamentul ii ajuta pe pacienti sa capete zambetul pe care si l-au dorit dintotdeauna. Cei cu o viata sociala activa isi doresc ca aparatele pe care le folosesc sa nu creeze o impresie neplacuta nici atunci cand le poarta. In acest scop, ei aleg diferite variante de aparate dentare invizibile.

Aparat dentar invizibil lingual

Preferata de majoritatea pacientilor care nu doresc un tratament care sa iasa in evidenta, aceasta solutie poate rezolva cu succes inclusiv cazuri complexe de aliniere defectuoasa a dintilor. Bracketii sunt atasati pe spatele dintelui, fiind ascunsi vederii, cu beneficii estetice evidente.

Dispozitivele ortodontice linguale pot fi folosite cu succes atat de catre adolescenti, cat si de catre adulti. Trebuie cunoscut faptul ca bracketii utilizati sunt realizati in mod personalizat, prin scanarea dintilor, ceea ce sporeste eficienta tratamentului, dar influenteaza si pretul final.

Aparat dentar invizibil Invisalign

Sistemul Invisalign presupune folosirea unor gutiere personalizate, cu ajutorul carora se pot corecta probleme de aglomerare dentara, apropieri ale spatiilor dintre dinti si chiar probleme de ocluzie. Gutierele se schimba la fiecare doua saptamani si sunt aproape invizibile, facand parte, la randul lor, dintre solutiile care permit un zambet frumos chiar si pe durata urmarii tratamentului.

Gutierele pot fi indepartate la nevoie, ceea ce permite, de exemplu, efectuarea usoara a igienizarii. Ele sunt realizate in mod personalizat, pornind de la o amprenta digitala a intregii danturi. Numarul de gutiere necesare depinde de specificatiile si complexitatea fiecarui caz in parte.

Aparat dentar invizibil Spark

Tehnologia Spark Clear Aligner este rezultatul eforturilor de durata depuse de inginerii din domeniu, care au tinut cont de toate nevoile purtatorilor de dispozitive pentru indreptarea dintilor: estetica, eficienta, timp redus de purtare, confort si igiena.

Datorita computerizarii, medicul ortodont poate sa deplaseze precis fiecare dinte, cu ajutorul unui soft bine pus la punct, astfel incat rezultatul sa fie o muscatura ideala. Inca de la inceput, pacientul poate sa afle durata totala a tratamentului si miscarile dentare produse de fiecare gutiera. I se poate prezenta chiar si o simulare video a intregului tratament de care urmeaza sa aiba parte.

Acest tratament presupune purtarea cate unui set de gutiere dentare transparente in fiecare saptamana, la indicatia medicului ortodont. La fiecare intalnire cu acesta, pacientul primeste mai multe seturi, astfel incat nu trebuie sa vina la cabinet saptamanal.

Gutierele sunt produse cu o rezolutie de printare cu 80% mai buna, au o suprafata mai uniforma si un contact mai bun cu dintele, iar materialul din care sunt realizate, TruGEN, este conceput special pentru a fi mai transparent si, in acelasi timp, mai confortabil.

Pentru a vedea daca ti se potriveste unul dintre aceste tipuri de aparat dentar sau daca medicul iti va recomanda o alta solutie, viziteaza un cabinet stomatologic si consulta un specialist in ortodontie! Astfel, te vei bucura in acelasi timp de sanatate si de un zambet frumos!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult