Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Primele declarații făcute de oficialii chinezi. Situație imposibilă la Wuhan

Primele declarații făcute de oficialii chinezi. Situație imposibilă la Wuhan

scris de Misu Andrei
215 afisari

Vineri, guvernul de la Beijing a făcut, pentru prima dată de la declanșarea epidemiei de coronavirus, declarații oficiale legate de numărul de îmbolnăviri și decese în rândul personalului medical care tratează pacienții infectați cu coronavirus.

 

Astfel, 1.716 de medici şi asistente din China au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar şase cadre medicale au murit doborâte de virus, a anunţat Zeng Yixin, de la Comisia pentru Sănătate Naţională, relatează The New York Times.

Anunțul este prima confirmare oficială a Chinei legată de numărul de cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului medical.

Zeng Yixin a mai spus că numărul de infectări în rândul personalului medical reprezintă 3,8 la sută din numărul total de pacienți din China. Din numărul total de cazuri de medici şi asistente medicale cu coronavirus, aproximativ 1.503 au fost înregistrate în provincia Hubei, locul din care a pornit epidemia. În Wuhan, „epicentrul” epidemiei, au fost înregistrați 1.102 medici și asistente cu coronavirus.

Oficialul chinez a spus că s-au luat măsuri suplimentare de protejare a personalului medical. În plus, cei care lucrează direct cu pacienții infectați vor primi compensații financiare suplimentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult