Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Puncţie de prostată prin fuziune cu RMN în depistarea precoce a cancerului de prostată

Puncţie de prostată prin fuziune cu RMN în depistarea precoce a cancerului de prostată

scris de Ștefan Constantinescu
54 afisari

Cancerul de prostată reprezintă în ţara noastră a doua cauză de mortalitate la bărbaţi. În ultima perioadă de timp în urologia modernă se dezvoltă ideea de terapie focală (tratarea locală a cancerului de prostată).

Brahiterapie pentru cancerul de prostată la Spitalul Odorheiu Secuiesc

Brahiterapie pentru cancerul de prostată la Spitalul Odorheiu Secuiesc

Un diagnostic corect care corespunde ca histologie a pacienţilor se impune în urma Congreselor Internaţionale, EAU, AUA şi au fost publicate peste 50 de lucrări ştiinţifice despre puncţie, biopsie prostatică prin fuziune cu imagistica RMN.

RMN-ul în imagistica prostatică ocupă un loc primordial – tehnica de imagistică  RMN este de referinţă în cancerul de prostată.

Fuziunea imaginilor RMN care evidenţiază o suprafaţă suspectă a prostatei este suprapusă cu imaginea ecografică în timp real. Aceasta pune în evidenţă un proces malign prostatic, greu de depistat altfel. Acest procedeu s-a efectuat în cadrul Laboratorului de brahiterapie la Spitalul Odorheiu Secuiesc din judeţul Harghita.

Procedeul a fost efectuat cu succes de către medicul urolog din spital, asistat de profesori din Germania. Persoană de contact: medic primar urolog în ştiinţe medicale, dr. Szabo Josef. Tel 0745 195996, e-mail: office.samed@gmail.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult