Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Rezultat promițǎtor ȋn testarea unui vaccin anti-Ebola

Rezultat promițǎtor ȋn testarea unui vaccin anti-Ebola

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Compania canadianǎ Immunovaccine a folosit noul ser pe patru maimuțe, acestea supraviețuind apoi unei doze din virusul Ebola, ce ar fi trebuit sǎ fie letale.

Rezultat promițǎtor ȋn testarea unui vaccin anti-Ebola (foto:foodmatters.lv)

Rezultat promițǎtor ȋn testarea unui vaccin anti-Ebola (foto:foodmatters.lv)

Rezultatul este unul promițǎtor ținȃnd cont de faptul cǎ alte douǎ maimuțe care au fost injectate cu aceași dozǎ de Ebola, fǎrǎ a primi vaccin, au murit dupǎ o sǎptǎmȃnǎ de la infectare. Una dintre marile diferențe ȋntre vaccinul companiei canadiene și cel al altor centre de centre de cercetare este antigenul folosit, despre care ȋnsǎ oficialii Immunovaccine nu au dorit sǎ prezinte detalii.

CEO-ul Marc Mansour a declarat cǎ ȋn general, „vaccinul este prezentat sistemului imunitar într-un mod ușor diferit în așa fel încât acesta procesează mult mai bine vaccinul și drept rezultat produce o imunitate mai puternică”. Acesta a adǎugat că Immunovaccine explorează opțiuni pentru a dezvolta vaccinul împreună cu diferite organizații, pe care însă nu le-a numit, anunțȃnd cǎ testele clinice ar putea ȋncepe anul viitor.

Immunovaccine este una dintre cele câteva companii implicate în testarea potențialelor vaccinuri pentru virusul Ebola, care a provocat moartea a aproape 1.500 de persoane în Vestul Africii. Conform Agerpres, programul dedicat Ebola a început în urmă cu câteva luni, după ce Institutul național pentru sănătate al SUA a solicitat companiei Immunovaccine să aplice în cazul Ebola tehnologia folosită în dezvoltarea vaccinului pentru antrax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult