Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Scandal farmaceutic. De ce medicamente să te ferești

Scandal farmaceutic. De ce medicamente să te ferești

scris de A.P.
6 afisari

Un nou scandal farmaceutic face înconjurul lumii. Grupul elvețian Novartis Pharma a ascuns câteva mii de cazuri de efecte secundare grave apărute în cazul tratamentelor cu mai multe medicamente aflate în portofoliul companiei.

Scandal farmaceutic de amploare.

Scandal farmaceutic de amploare.

În total, Novartis nu a raportat Ministerului nipon al Sănătății 2.579 de cazuri de efecte secundare grave, dintre care unul mortal. Dintre acestea, 1.313 au fost provocate de medicamentul Glivec, 514 de Tasigna, ambele dedicate tratării leucemiei, în timp ce alte 261 cazuri au fost semnalate de pacienții cărora le-a fost administrat Afinitor.

De asemenea, potrivit autorităților nipone, există suspiciuni și asupra altor 6.118 de cazuri, aflate în prezent în curs de examinare.

Și mai revoltător este că angajații serviciului de marketing erau la curent cu aceste cazuri, dar nu au considerat că este necesar să fie informată divizia competentă. Ei nu au fost deplini conștienți de importanța problemei — a explicat compania Novartis, invocând totodată o deficiență a supravegherii din partea superiorilor.

Novartis Pharma a înaintat deja Ministerului nipon o serie de măsuri, între care și o mai bună pregătire a salariaților, pentru a evita să se mai repete o astfel de situație.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult