Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Secțiile ATI sunt pline de persoane nevaccinate

Secțiile ATI sunt pline de persoane nevaccinate

scris de Misu Andrei
108 afisari

Secțiile de terapie intensivă sunt pline de persoane nevaccinate, este semnalul de alarmă tras de Emilian Imbri, fost manager al spitalului „Victor Babeș” din București. El spune că tot mai des în secțiile ATI ajung persoane tinere, infectate cu varianta Delta a virusului și că nu toți pacienții au comorbidități. O echipă Digi24 a intrat într-o secție ATI Covid, unde cadrele medicale se pregătesc din nou pentru ce este mai rău.

Riscul de infecție nu depinde neapărat de vârstă, ci de expunere, a explicat la Digi24 medicul Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta.

„Din datele publice, se pare că persoanele tinere sunt mai afectate, ele au și fost vaccinate tardiv în țările care fac astfel de rapoarte. E mult mai mic riscul de infecție la persoanele vaccinate. Sunt cazuri de persoane vaccinate care se pot infecta, dar fac forme ușoare, organismul persoanelor vaccinate are cantitatea de anticorpi care să lupte cu virusul din primul moment”, a afirmat Mahler.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult