Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Streinu-Cercel: Riscul ca virusul să ajungă în România e substanţial redus

Streinu-Cercel: Riscul ca virusul să ajungă în România e substanţial redus

scris de Misu Andrei
59 afisari

Managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a precizat într-o conferinţă de presă că riscul ca noul coronavirus din China să ajungă în România este extrem de redus. El a spus că Institutul are toate capabilităţile pentru a primi, diagnostica şi trata potenţialii pacienţi.

„Majoritatea sunt forme ușoare – 75%, nu prea ajung să fie depistate clinic. În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie, dar fără febră, ceea ce schimbă datele privind persoanele care intră în țară. China e mare, să faceţi specificaţia că acest focar, la nivelul Hubei, cu circa 11 milioane de locuitori, e un punctişor pe harta Chinei. Înseamnă că riscul ca un astfel de caz să ajungă în România e substanţial redus.

OMS avertizează: Un nou virus din familia SARS

Măsurile sunt pentru a putea identifica primii pacienţi. La Institutul „Matei Balș” pot fi diagnosticați și tratați potențialii pacienți”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.  Streinu-Cercel a declarat că sunt informaţii oficiale că sunt 51 de persoane care s-au vindecat. Majoritatea s-au vindecat chiar dacă nu au fost diagnosticaţi, fiind vorba despre forme uşoare ale bolii.

„Urmărim orice persoană care intră în ţară şi a avut legătură cu China în ultimele 14 zile.”, a adăugat Streinu-Cercel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult