Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Sutienul bionic. Ce poate face noua invenţie?

Sutienul bionic. Ce poate face noua invenţie?

scris de L.M.
2 afisari

Cercetătorii de la Universitatea Wollongong din Australia vin în ajutorul femeilor care vor să facă sport. Ei vor să inventeze un sutien special, bionic, ideal pentru mişcările complexe pe care o femeie le face în timpul orelor de antrenament.

Sutienul bionic

Sutienul bionic

Acest sutien se va putea ajusta automat, singur, în funcţie de mişcările sânilor, pentru a asigura cea mai bună susţinere şi fără a deveni inconfortabil. Julie Steele, directoarea Breast Research Australia şi profesor de biomecanică, spune că de obicei sutienele pentru sport sunt foarte inconfortabile.

În plus, potrivit unei cercetări realizate de Breast Research Australia, 85% dintre femei poartă sutiene nepotrivite.

De aceea, acest sutien bionic ar fi varianta ideală pentru amatoarele de sport. El va fi căptuşit cu materiale inteligente, sensibile la mişcări.
Când femeia se mişcă, aceste materiale vor trimite semnale electronice spre fibrele sutienului, care se vor ajusta imediat.

Primul model de sutien bionic va avea fibre care se contractă în zona din spate, dar viitoarele modele vor avea fibre care vor acoperi întregul sutien.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult