Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Transport marfa – COVID-19 Sunt periculoase pachetele pe care românii din Italia le trimit în ţară?

Transport marfa – COVID-19 Sunt periculoase pachetele pe care românii din Italia le trimit în ţară?

scris de Misu Andrei
174 afisari

Sunt periculoase pachetele pe care românii din Italia le trimit în România? Este una dintre întrebările care încep a fi puse în contextul extinderii epidemiei cu coronavirus.

„Nu avem niciun fel de indicaţie la nivelul OMS privind transmiterea infectării prin livrarea mărfurilor.

La începutul perioadei de alertă a fost o discuţie privind mărfurile venite din China şi nu s-a constatat transmiterea virusului prin intermediul mărfurilor. Virusul nu rezistă în condiţii de transport prelungit.

Problema e legată de contactul cu persoanele infectate. Nu mărfurile sunt problema, ci normele igienice individuale şi comportamentul celor care vin din zone cu probleme”, a explicat la Digi24 Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. În Italia au fost înregistrate 203 cazuri de infectare şi patru decese din cauza coronavirusului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult