Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate UE va primi vaccinurile anti-COVID adaptate la variantele Omicron la câteva zile după aprobare

UE va primi vaccinurile anti-COVID adaptate la variantele Omicron la câteva zile după aprobare

scris de Misu Andrei
49 afisari

Uniunea Europeană va primi vaccinurile anti-COVID adaptate la variantele Omicron la câteva zile după aprobare, a declarat miercuri europarlamentarul Peter Liese, conform Reuters.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) este aşteptată să ia o decizie în această săptămână cu privire la vaccinurile Moderna şi Pfizer-BioNTech adaptate pentru varianta BA.1 a Omicron, precum şi tulpina originală care a apărut pentru prima dată în China.

Moderna va furniza UE 70 de milioane de doze de vaccin în primele două luni, dintre care între opt și 11 milioane este de aşteptat să fie disponibile încă din prima săptămână a lunii septembrie, iar Germania este programată să primească 4 milioane de doze în primele două săptămâni după aprobare, a menționat Liese într-un comunicat.

Între timp, până la 29 de milioane de doze de vaccin fabricate de Pfizer şi BioNTech sunt aşteptate să fie livrate în septembrie numai în Germania, inclusiv 10 milioane în primele două săptămâni după aprobare, a adăugat el.

Nu putem face comentarii cu privire la livrările viitoare„, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult