Acasa Stiinta-ITPharma-Sanatate Un nou vaccin împotriva virusului Ebola

Un nou vaccin împotriva virusului Ebola

scris de D.P.
3 afisari

Un nou vaccin împotriva Ebola. Canada va livra Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii 800 de doze, în speranţa că răspândirea virusului va fi limitată. 

Un nou vaccin împotriva virusului Ebola.

Un nou vaccin împotriva virusului Ebola.

Serul va fi distribuit în ţările africane afectate de febra hemoragică, dar nimeni nu poate garanta că va avea vreun efect. Între timp, pe cel mai mare aeroport din Paris au fost introduse controale medicale pentru pasagerii care vin din ţările afectate de febra hemoragică.

Odată cu introducerea controalelor medicale pe aeroportul Charles de Gaulle, Franţa se alătură Marii Britanii, Statelor Unite şi Canadei. Aceste ţări au adoptat deja măsuri similare, pentru a opri intrarea pe teritoriul lor a persoanelor bolnave de Ebola.

Nu se întâmplă, însă, aşa peste tot. În unele ţări, psihoza este mult prea puternică, iar oamenii iau decizii neaşteptate. Un exemplu este cel al unui jurnalist american, de trei ori câştigător al Premiului Pulitzer, căruia i-a fost anulată prezenţa la o conferinţă din Statele Unite fiindcă luna trecută a călătorit în Africa de Vest.

Un alt exemplu este vasul american de croazieră întors din drum, după ce s-a aflat că la bord este o asistentă medicală care ar fi intrat în contact cu virusul. Nava luxoasă ar fi trebuit să acosteze în Caraibe, dar autorităţile au refuzat acest lucru.

În acest context, oficialii de la Washington fac apel la calm.

„Este o boală gravă, dar nu trebuie să cedăm isteriei sau temerilor, pentru că astfel ne va fi mai greu să îi informăm pe oameni cu exactitate. Trebuie să ne lăsăm conduşi de ştiinţă. Trebuie să vedem realitatea”, a spus președintele SUA Barack Obama.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult