Acasa Stiinta-IT SpaceX a amânat în ultimul moment lansarea navei Starship

SpaceX a amânat în ultimul moment lansarea navei Starship

scris de Misu Andrei
72 Afisari

Compania lui Elon Musk avea în vedere luni să lanseze pentru prima dată în spațiu racheta sa impunătoare Starship de la o instalație privată din Texas, de-a lungul coastei Golfului.

Cu mai puțin de 15 minute rămase din numărătoarea inversă, compania a anunțat că amână lansarea.

Directorul de zbor a decis „să oprească lansarea programată pentru astăzi” din cauza unei probleme cu sistemul de presurizare al boosterului Super Heavy, potrivit cnbc.com.Kate Tice, de la SpaceX, a declarat că se așteaptă să treacă cel puțin 48 de ore până la o nouă încercare, care ar urma să aibă loc miercuri.

Nu suntem foarte siguri care va fi momentul pentru următoarea încercare”, a spus Tice, precizând că va depinde de datele pe care SpaceX le-a văzut în urma încercării de astăzi.

Lansarea orbitală Starship reprezintă punctul culminant al mai multor ani de muncă de reglementare și teste tehnologice. Conducerea companiei a subliniat în mod repetat natura experimentală a lansării.

SpaceX a sperat să efectueze prima lansare orbitală Starship încă din vara anului 2021, dar întârzierile în dezvoltare și aprobarea FAA au amânat calendarul.

Starship este conceput pentru a transporta mărfuri și oameni dincolo de Pământ și este esențial pentru planul NASA de a readuce astronauții pe Lună.În urmă cu doi ani, SpaceX a câștigat un contract de aproape 3 miliarde de dolari de la NASA pentru a folosi Starship ca un modul de aterizare pe Lună cu echipaj. Astfel, Starship ar urma să fie folosit pentru ca parte a programului lunar Artemis al NASA, livrând astronauți pe suprafața lunară de la racheta SLS și capsula Orion a agenției.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS