Acasa Stiinta-ITStiinta 12 ianuarie, data probabilă a prăbuşirii sondei Phobos-Grunt

12 ianuarie, data probabilă a prăbuşirii sondei Phobos-Grunt

scris de M.A.
4 afisari

Sonda spaţială „Phobos-Grunt”, a cărei misiune de a se plasa pe traiectoria de zbor spre Marte a eşuat, se va prăbuşi pe Pământ pe 12 ianuarie 2012, cu o aproximaţie de 12 zile.

Phobos-Grunt (universetoday.com)

Phobos-Grunt (foto: universetoday.com)

Aceasta este concluzia unui observator canadian al sateliţilor, Ted Molczan, care se bazează pe informaţiile Comandamentului Strategic al Statelor Unite, transmite Vocea Rusiei. Sonda spaţialăPhobos-Grunt” a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur în noaptea de 9 noiembrie. Ea trebuia să ajungă la satelitul lui Marte, Phobos şi să aducă pe Pământ mostre de sol.

Eforturile de a relua controlul la distanţă asupra acesteia au răms fără succes, a indicat o sursă din sectorul spaţial rus.”Toate încercările de a obţine date telemetrice despre Phobos-Grunt şi de a activa sistemul ei de comandă au eşuat. Putem considera sonda ca fiind pierdută“, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, o sursă pentru agenţia Interfax.

De asemenea, expertul american James Oberg, fost angajat al NASA, a declarat că prăbuşirea sondei Phobos-Grunt ar putea avea cele mai grave consecinţe în istoria accidentelor spaţiale de până acum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult