Acasa Stiinta-ITStiinta 15 ianuarie. Phobos-Grunt, “aşteptată” pe Terra

15 ianuarie. Phobos-Grunt, “aşteptată” pe Terra

scris de M.A.
1 afisari

Resturi ale sondei ruse Phobos-Grunt ar urma să cadă pe Terra în jurul zilei de 15 ianuarie, a anunţat miercuri colonelul Aleksei Zolotuhin, purtător de cuvânt al Forţelor de apărare aerospaţială.

Phobos-Grunt (russianspaceweb.com)

Phobos-Grunt (foto: russianspaceweb.com)

Sonda spaţială a eşuat în tentativa de a părăsi orbita terestră pentru a ajunge pe unul din sateliţii planetei Marte, după lansarea ei la începutul lunii noiembrie, transmite Moldpres.

Conform situaţiei de miercuri, căderea fragmentelor sondei Phobos-Grunt se aşteaptă aproximativ peste 11 zile, a spus el, indicând că nu se poate pronunţa cu exactitate asupra datei, deoarece prăbuşirea resturilor sondei pe Terra se poate modifica sub influenţa mai multor factori externi.

După cum anunţase anterior Agenţia spaţială rusă Roskosmos, sonda urmează să se dezintegreze la intrarea în atmosferă, iar greutatea totală a fragmentelor care vor ajunge pe Terra „nu va depăşi 200 kg”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult