Acasa Stiinta-ITStiinta 21.12.2012 – NASA zdrobeşte predicţile Apocalipsei

21.12.2012 – NASA zdrobeşte predicţile Apocalipsei

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

NASA a infirmat speculaţiile legate de posibilul sfârşit al lumii în ziua de vineri, 21 decembrie 2012, demontând 5 din cele mai importante predicţii legate de aceasta.

21.12.2012 – NASA zdrobeşte predictiile Apocalipsei

În sensul clarificării situaţiei şi a risipirii temerilor, NASA a pregătit pentru data de 22 decembrie un comunicat de presă ce poartă titlul „De ce nu s-a sfârşit lumea ieri”, conform livescience.com. Cercetătorii de la NASA susţin că toate aceste false predicţii privind sfârşitul lumii provin de la proasta înţelegere a calendarului maiaş, ei specificând că aceste se desfăşoară pe cicluri de câte 400 de ani, denumite „b’ak’tun”, cel de-al 13-lea dintre ele urmând să se încheie în ziua de 21 decembrie, solstiţiului de iarnă.

Oamenii de ştiinţă de la NASA sunt de părere că această idee năstruşnică a apocalipsei maiaşe este de factură occidentală şi a apărut recent, în ultimii 20 de ani, în urma interpretării eronate (sau voit în căutare de senzaţional), a sistemului calendaristic maiaş. Astfel, conform Agerpres, NASA a alcătuit o listă cu cele cinci cele mai comune predicţii apocaliptice şi motivele pentru care acestea nu se vor adeveri.

Predicţia I: Soarele ne va ucide pe toţi!

Mulţi dintre aceşti căutători de senzaţional s-au folosit de coincidenţa că Soarele intră în prezent în perioada sa (de asemenea ciclică) de maximum de activitate. Soarele trece prin astfel de cicluri de activitate puternică şi relativ calm la fiecare 11 ani. Perioadele active sunt marcate de o creştere a numărului şi intensităţii exploziilor solare. Unele explozii solare pot într-adevăr influenţa Pământul, atunci când particulele ionizate emise de Soare interacţionează cu atmosfera terestră, provocând întreruperi în funcţionarea sistemelor de telecomunicaţii. Aceste particule ionizate sunt responsabile şi pentru fenomenul aurorelor boreale sau australe.

Conform NASA, predicţiile cu privire la producerea, la 21 decembrie, a unei furtuni solare cu potenţialul de a devasta întreaga planetă nu se bazează pe realitate. Punctul de maxim al activităţii solare din ziua de 21 decembrie este unul dintre cele mai slabe din ultimii ani, conform heliofizicianului Lika Guhathakurta, de la NASA. Cu alte cuvinte, oamenii de ştiinţă ne asigură că nu există nici măcar vreun motiv de îngrijorare cu privire la producerea unei astfel de furtuni care să ameninţe sistemul de telecomunicaţii, ca să nu mai vorbim de o furtună care să pună în primejdie întreaga specie umană.

Predicţia a II-a: Se vor schimba polii magnetici ai Pământului.

Deja este cea de-a doua cauză de îngrijorare invocată în predicţiile apocaliptice ce este legată de electromagnetism. Această predicţie susţine că dintr-o dată, la 21 decembrie, se vor schimba, în mod catastrofal, polii magnetici ai Pământului. Ca orice sperietură bună, şi aceasta porneşte de la o bază reală – polii magnetici ai Pământului s-au mai inversat în cursul istoriei sale, dar niciodată în cursul unei singure zile, iar astfel de inversări nu au afectat viaţa de pe Pământ, conform dovezilor fosile existente, deşi presupun o uşoară creştere a nivelului de radiaţii provenite din spaţiu.

De asemenea, predicţia cu privire la inversarea polilor magnetici este şi extrem de dificil de făcut. De la ultima astfel de inversare au trecut peste 780.000 de ani, iar în istoria planetei există, de asemenea, o perioadă de 30 de milioane de ani de stabilitate a polilor magnetici.

Predicţia a III-a: temuta Planetă X se va ciocni cu Pământul.

Planeta X, denumită uneori Nibiru, nu există. Şi totuşi unii susţin că pe data de 21 decembrie se va ciocni cu Pământul, impact catastrofal care va duce la dispariţia tuturor formelor de viaţă terestre. Speculaţiile despre „misterioasa” Planetă X au început în 1976, când scriitorul Zecharia Sitchin a pretins că a descifrat un vechi text sumerian care vorbea despre „planeta pierdută” Nibiru – care ar realiza o orbită completă în jurul Soarelui o dată la 3.600 de ani – ceea ce ar fi explicat de ce această planetă nu a fost descoperită cu ajutorul tehnologiei moderne. În 2003, o persoană care se prezenta drept „parapsiholog” şi „comunicator cu extretereştrii”, Nancy Lieder, a avertizat că această planetă se va ciocni cu Pământul. Data acestui presupus incident cosmic a fost apoi împinsă până la 21 decembrie 2012, pentru a coincide cu sfârşitul ciclului din Calendarul maiaş, despre care am mai vorbit.

Este de domeniul evidenţei că o planetă care s-ar afla pe o traiectorie de cicnire cu Pământul ar fi fost deja vizibilă cu ochiul liber. De altfel, conform astronomilor, Nibiru ar fi trebuit să fie cel puţin la fel de strălucitoare pe cerul nopţii ca şi planeta Marte încă din luna aprilie a acestui an, dacă acest scenariu ar fi fost adevărat. Având în vedere capacitatea tehnologică actuală de a urmări corpurile cereşti, o astfel de planetă rătăcitoare nu ar fi avut cum să nu fie detectată.

„Dacă ar fi existat, am fi văzut această planetă apropiindu-se de ani de zile”, a precizat Don Yeomans, managerul programului NASA de monitorizare a obiectelor cosmice din „apropierea” Pământului.

Predicţia a IV-a: Se va produce o aliniere a planetelor cu efecte devastatoare.

Conform acestei predicţii, planetele din sistemul nostru solar se vor alinia într-un mod aparte la 21 decembrie, fapt care va afecta întreaga viaţă pe Pământ. NASA comunică, în schimb, că nu se va produce niciun fel de aliniere specială a planetelor, cel puţin în următoarele câteva decenii. În plus, chiar atunci când se produc astfel de alinieri, efectele lor pe Pământ sunt neglijabile. Au existat astfel de alinieri planetare în 1962, 1982 şi 2000, şi iată că omenirea a supravieţuit.

Predicţia a V-a: Pierdere completă a sistemelor electrice şi de telecomunicaţii

Acest zvon, care circulă îndeosebi sub forma de spam prin e-mail, susţine că NASA ar fi anunţat o cădere completă a sistemelor electrice şi de telecomunicaţii pe Pământ între 23 şi 25 decembrie. Pe lângă faptul că ne-ar strica complet Crăciunul, această cădere ar urma să provoace haos social şi economic şi anarhie, semnalând începutul sfârşitului pentru cel puţin trei sferturi din populaţia Terrei. Evident, NASA a infirmat atât că ar fi anunţat aşa ceva, dar şi posibilitatea producerii unei astfel de căderi, în ansamblul său.

13 comentarii

ValVerde 19-12-2012 - 15:40

„NASA zdrobeşte predicţile Apocalipsei”…si sare cu picioarele pe ele.

Ce stiu astia de la NASA decit sa distruga un scenariu rotund si implinit.
Imperialisti !
Ei cred ca violenta rezolva totul…las’ ca vedeti voi peste doua zile.
(Apropos, cum se va desfasura tarasenia? Apocalipsa se invirte odata cu Soarele sau se termina lumea dupa ora locala din Mexico ?

(„Predictiile” din titlu nu se scrie cu doi de ii ??? Intreb si eu…)

idiotii.apocalipsei 20-12-2012 - 10:35

nea verde…eu zic sa facem asa. Daca vine apocalipsa :)), ne intalnim noi undeva(spiritual) si iti dau o bere. Daca nu vine, hai macar tu sa ma pupi in cur? cred ca ar fi cel mai ok. 😉

PS: nu uita kit-ul de supravietuire

ValVerde 20-12-2012 - 15:08

Hahahah amice, esti nou pe aici…
N-ai nimerit-o.

Spiritual, nu poti sa bei decit nectar sau smoala topita, ia intreaba-l pe crestin.
Eu nu-mi propun sa beau nimic dupa moarte pentru ca am sa fiu…mort.
Nu dau vrabia din mina pe cioara de pe gard.
Eu beau acum…

Despre propunerea ta…nu e justa. Din punctul meu de vedere, beau o bere pe gratis sau te pup in koor. Ai convingeri nerealiste cu privire la valoare koorului tau.

Din punctul tau de vedere, dai o bere (ce moneda or folosi aia din lumea de apoi?) sau esti pupat in koor de o somitate intelectuala.
Tragi spuza pe turta ta.

(Vezi ?!, si eu am pareri umflate despre mine. Diferenta e ca eu imi supraapreciez capul si tu koorul.)

nosperatu 20-12-2012 - 17:13

Idiotu.apocalipsei, chiar ca n-ai nimerit-o. Te-a facut muci ValVerde.

un crestin 19-12-2012 - 15:55

NASA zdrobeste predictiile mincinoase pentru ca citeste Scriptura care zice „Nimeni sa nu va insele cu privire date, zile, soroace… . Ziua aceea o stie numai Tatal”.

ValVerde 19-12-2012 - 16:03

Aha…deci nu intra in discutie Apocalipsa in sine…numai data…

(De unde stii ca NASA citeste (!!!) Scriptura? Doar pentru ca nu sint de acord cu predictiile Maya?)

BULA 19-12-2012 - 16:14

Aia de la NASA castiga putini bani (150000 $ pe an – directorul) si lucreaza si ei ca la Casa Pionierilor. S-au dus vremurile bune. Le e si rusine sa spuna ca sunt angajati la NASA.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-12-2012 - 18:46

Este rusine cumva la Ro.manika daca a lucrat la …Casa Pionerilor ! Noa’h bwulache, parca si talutza ai fost peacolo la cercul de ..electronisti, in Tehnium ai si fost …publicat !Dar pt.tine micul napoleon nici Casa de nebuni nu este nerealizabil !

BULA 19-12-2012 - 18:58

N-ai haz, analfabetule.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-12-2012 - 20:21

PARDON, am afirmat ceva care nu corespunde adevarului, bey bp.ulache !

un crestin 20-12-2012 - 07:18

Valuca draga,

NASA nu-i Laika, nici Gagarin. NASA citeste Scripturile ca orice om intelept.

ValVerde 20-12-2012 - 15:25

🙂

Imi place siguranta cu care afirmi lucruri pe care nu poti sa le stii, sau sa le dovedesti.

„NASA citeste Scripturile”…?? De unde stii?
De unde tragi concluzia ca oamenii inteligenti citesc Scripturile? Te face sa te simti bine ??

Eu zic ca tot felul de oameni citesc Scripturile, destepti, prosti, umili sau inginfati, exact cum e structura societatii.

Cei inteligenti inteleg Scripturile, le demoleaza si se tavalesc de ris cind ii vad pe cei mai putin dotati cit suflet pun sa se autoconvinga ca Fat Frumos din Lacrima, in varianta scriptica Iisus, sau doamne-doamne, va avea grije de ei dupa moarte.

Uite ce citesc cei de la NASA 🙂

ttp://en.alukah.net/Thoughts_Knowledge/0/1532/

Sa nu-mi spui ca te-au convins si pe tine.

Cercul 19-12-2012 - 21:19

Lasat deoparte ipoteza, soarelui ce explodeaza intr-o supernova.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult