Acasa Stiinta-ITStiinta 500 de asteroizi amenință Pământul

500 de asteroizi amenință Pământul

scris de A.B.
4 afisari

Circa 500 de asteroizi reprezintă o potențială amenințare pentru Pământ, însă experți ai Agenției spațiale europene (ESA), reuniți în cursul acestei săptămâni la Frascati, în apropierea Romei, se gândesc la soluții de contracarare a pericolului, unele părând a fi de domeniul SF.

asteroizi‘Există circa 500 de obiecte apropiate de Pământ+ (Near Earth Objects — NEO) identificate, ce ar putea în 100 de ani eventual să atingă Pământul, chiar dacă această probabilitate este foarte scăzută, în unele cazuri de una la un milion’, a spus Detlef Koschny, șef sector NEO la ESA, citat vineri de AFP. ‘Le observăm traiectoriile, încercăm să le prevedem evoluția și dacă reprezintă, eventual, un risc’, a adăugat el într-o intervenție la centrul operațional NEO din campusul ce găzduiește Centrul de Cercetări ale Pământului al ESA de la Frascati.

‘În cazul unui pericol real, avem două soluții la care ne putem gândi acum. Prima este accidentul de circulație cosmic. Imaginați-vă un vehicul, asteroidul în acest caz, apoi un alt vehicul, instrumentul nostru, care îl tamponează și îl deviază de la traiectoria lui. Deviat puțin câte puțin, ar putea fi îndepărtat probabil de Pământ’, a explicat expertul.

‘A doua soluție este distrugerea asteroidului printr-o explozie nucleară‘, afirmă Koschny.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult