Acasa Stiinta-ITStiinta 5200 de metri adâncime: Vietatea care a intrigat cercetătorii (Video)

5200 de metri adâncime: Vietatea care a intrigat cercetătorii (Video)

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

O camera de filmat la mare adâncime, controlată de la suprafaţă, a prins în cadru o creatura necunoscută oamenilor de ştiintă, care la prima vedere pare a fi o meduză uriaşă.

Ce credeti ca este aceasta creatura? (foto: captura video Youtube)

Imaginile filmate la peste 5000 de metri adâncime prezintă o creatură care la prima vedere seamană cu o meduză uriaşa, astfel nefiind de mirare că cercetătorii s-au gândit că ar putea fi vorba iniţial de Stygiomedusa Gigantea. Aceasta specie de meduză rară, care ajunge la mai mult de 6 metri lungime, fiind zărite în ultimii 110 ani, doar 114 de astfel de meduze.

O altă posibilitate speculată, potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail, este ca animalul ciudat să fie o specie de meduză numită Deepstaria Enigmatica. Dacă ar fi vorba de această specie s-ar explica marcajele hexagonale de pe cartea de sus a creaturii, însă organele anexe prezente la suprafaţăreaturii fac acest lucru mai puţin probabil, chiar daca există persoane care susţin ca s-ar putea ca acea Deepstaria Enigmatica să fii murit sau să sufere de o mutaţie care i-a inversat organele.

Mulţi susţin însă că nu ar fi vorba nici de o meduză, nici de vreo creatură nouă necunoscută, susţinând că “obiectul” misterios ar putea fi o placentă de balenă, însă rămân întrebări în cazul acesta legate de marcajele hexagonale şi de mişcările neregulate ale “obiectului”.

O creatură similară cu Deepstaria Enigmatica a fost filmată într-o expediţie a lui James Cameron realizată împreună cu oameni de ştiinţă de la NASA în arealele vulcanice din Atlantic şi Pacfic. Imaginile filmate de Cameron au apărut în documentarul “Aliens of the deep”(Extratereştrii din adânc) din 2005.

1 comentariu

Morkova Vesela 10-05-2012 - 14:15

Acesta este creierul disparut al chinezului nostru!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult