Acasa Stiinta-ITStiinta 85 de ani de la explozia dirijabilului Hindenburg nul dintre cele mai cunoscute dezastre aeriene din istorie

85 de ani de la explozia dirijabilului Hindenburg nul dintre cele mai cunoscute dezastre aeriene din istorie

scris de Misu Andrei
108 Afisari

Explozia dirijabilului Hindenburg, produsă pe 6 mai 1937, este unul dintre cele mai cunoscute dezastre aeriene din istorie.

Aeronava LZ-129 a explodat și apoi a fost distrusă de flăcări în timp ce ateriza pe aeroportul Lakehurst din New Jersey. În momentul deflagrației avea la bord 97 de oameni, iar 13 pasageri și 22 de membri ai echipajului au murit. Și-a mai pierdut viața un angajat al aeroportului aflat la sol.

LZ 129 Hindenburg a fost un dirijabil german de mari dimensiuni destinat transportului comercial de pasageri. A fost liderul clasei Hindenburg, clasa cu cel mai lung tip de dirijabile (245 metri) dintre aparatele de zbor  și cel mai mare dirijabil prin volumul său (200.000 metri cubi). Zeppelinul Hindenburg a fost numit după numele general feldmareșalului Paul von Hindenburg (1847–1934), președinte al Germaniei (1925–1934).

Proiectat și construit de compania Zeppelin, dirijabilul a fost operațional timp de 14 luni, până la distrugerea sa.

Incendiul care a cuprins zeppelinul a fost surprins pe peliculă de presa și casele de film care trimiseseră reporteri pentru a filma sosirea lui Hindenburg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult