Acasa Stiinta-ITStiinta A mai fost descoperit un trib izolat în jungla amazoniană

A mai fost descoperit un trib izolat în jungla amazoniană

scris de D.P.
6 afisari

Un nou trib izolat din America de Sud a fost descoperit cu ajutorul imaginilor luate prin satelit, scrie National Geographic.

trib_amazon_satelitTribul se află în valea râului Javari în Brazilia, la graniţa cu Peru, şi se aseamănă cu cel descoperit în aprilie anul acesta. În imaginile din satelit nu apar membrii tribului, doar casele construite de aceştia în jungla amazoniană fiind vizibile.Antropologii vor face o expediţie în zonă la sfârşitul lui 2011 sau anul viitor, însă nu îi vor contacta pe indieni. De asemenea, nici nu îi vor fotografia sau filma din elicopter sau avion fiindcă a zbura deasupra lor este considerat un act de agresiune, având în vedere că indienii din triburile izolate se sperie uşor.

Vale do Javari este zona în care trăiesc cele mai multe popoare indigene din Brazilia şi a fost declarată rezervaţie. Jungla de acolo adăposteşte circa 3.000 de indieni de diferite etnii, iar dintre aceştia 2.000 de oameni din 14 triburi nu au fost niciodată contactaţi de occidentali. Denumirile acestor triburi încep cu „Isolados” (izolaţi): „Isolados do Jandiatuba”, „Isolados do Alto Jutai”, „Isolados do Rio Branco” etc. Potrivit organizaţiei Fundação Nacional do Índio (FUNAI – Fundaţia Naţională a Indienilor din Brazilia), Valea Javari este „zona cu cele mai multe triburi izolate şi necontactate din Amazon şi din lume”.

Până acum au fost identificate 40 de triburi izolate aflate adânc în jungla amazoniană, însă numărul acestora ar putea trece de 60, potrivit unor estimări. Conform Survival International, în Peru mai trăiesc alte 15 astfel de triburi, scrie National Geographic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult