Acasa Stiinta-ITStiinta A murit părintele avioanelor Suhoi

A murit părintele avioanelor Suhoi

scris de M.A.
36 afisari

Inginerul rus Mihail Simonov, inventatorul legendarelor avioane de vânătoare „Suhoi”, care au adus miliarde de dolari industriei ruseşti, a decedat la Moscova, la vârsta de 81 de ani, informează Moldpres, citând presa rusă.


Suhoi-27

foto: transterrestrial.com


„Mihail Simonov a murit”, a declarat Ruslan Puhov, directorul Institutului de Analiză Strategică şi Tehnologică, pentru postul de radio rus Eho Moskvî. Informaţia a fost confirmată de agenţia Interfax, citând o sursă care precizează că octogenarul a murit în urma unei maladii grave.

Licenţiat al Institutului de aviaţie Kazan, Simonov şi-a început cariera într-o companie care proiecta aeronave de pasageri la începutul anilor 1960, apoi a devenit directorul general al Corporaţiei Suhoi, care a produs celebrul avion de luptă Su-27. Conceput în anii ’70, într-o perioadă în care Uniunea Sovietică conştientizase diferenţa tehnologică faţă de Occident, Su-27 a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bune avioane de luptă ale secolului XX şi a dat naştere mai multor variante. Devenit aproape la fel de celebru ca arma AK-47, Su-27 a fost fabricat iniţial numai pentru Uniunea Sovietică, pentru ca, apoi, să fie exportat în mai multe ţări.

3 comentarii

Mache 04-03-2011 - 21:21

Dragilor,

Stirea asta a intarziat doar vreo 35 de ani 🙂

Pavel Osipovici Suhoi a murit in 1975. El a fost parintele avioanelor Suhoi si de altfel ele ii poata numele. Chiar si celebrul Su-27 (de la care OKB Su n-a mai scos practic nimic remarcabil afara de variatii ale lui Su-27) a fost in mare parte proiectat sub conducerea lui Suhoi, chiar daca a zburat doar dupa moartea sa…

Huhu Ciu 04-03-2011 - 21:44

Spurcatule Mache, te urast, esti dezgustat de tine de viata ta absurda fara sens, i-ti iei viata NEGRESIT!

Memnon 09-03-2011 - 22:44

Nu inteleg de ce publicati comentariile unora ca „huhu ciu”,riscati ca forumul sa degenereze intr-o cearta fara noima.De fiecare data cand cineva adauga pe forum ceva in plus fata de articol , se trezeste un gica contra sa spuna ceva de duh…Am patit si eu , au patit si altii…Nu mai tolerati asa ceva macar de dragul ratingului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult