Acasa Stiinta-ITStiinta Acces pentru români la experimente spaţiale pe SSI

Acces pentru români la experimente spaţiale pe SSI

scris de M.A.
5 afisari

Nano Space Labs, compania înfiinţată cu contribuţia cosmonautului Dumitru Prunariu, şi compania americană NanoRacks au semnat un parteneriat care le va permite entităţilor private şi academice de cercetare din România să deruleze experimente ştiinţifice şi educaţionale în Laboratorul Naţional al SUA de pe Staţia Spaţială Internaţională.

nano SSI

„Aceasta este o ocazie unică, incredibilă pentru studenţii, profesorii şi entităţile private de cercetare din România de a testa şi dezvolta proiecte într-un mediu exclusiv, disponibil până acum doar pentru foarte puţine cercetări. Iniţiativa noastră privată contribuie la dezvoltarea rapidă, la costuri reduse, a cercetării spaţiale din România.”, a declarat Dumitru-Dorin Prunariu.

Nano Space Labs preconizează că până în toamnă va anunţa un program inovator şi interesant care va stimula interesul studenţilor români să concureze pentru slotul util disponibil acum pentru Nano Space Labs. Acest slot util a fost finanţat de Brian Streidel, un om de afaceri american cu origini în România, care a co-finanţat Nano Space Labs alături de Dumitru Prunariu. Scopul acestui program educaţional este de a oferi o oportunitate tinerilor aflati la inceput de cariera.

“Suntem angajaţi să stimulăm cererea pieţei pe toate platformele care orbitează în jurul Pământului, prin crearea unui climat comercial care să îi ajute pe noii utilizatori, de la studenţi la cercetători, de la agenţii spaţiale guvernamentale la persoane individuale să desfăşoare activităţi de cercetare, să dezvolte experimente, să facă greşeli, să experimenteze, şi poate chiar să realizeze inovaţii minunate pe orbita Terrei şi nu numai”, a spus, la rândul său, Jeffrey Manber .

NanoRacks, înfiinţată în 2009 de antreprenorul spaţial comercial Jeffrey Manber, a dezvoltat şi a lansat un centru de cercetare spaţială comercială pe care îl operează în prezent ca parte a Laboratorului Naţional al SUA de pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult