Acasa Stiinta-ITStiinta Ada Lovelace câştigă colegiul Google. 197 de ani de la naştere

Ada Lovelace câştigă colegiul Google. 197 de ani de la naştere

scris de L.M.
6 afisari

197 de ani de la naşterea Adei Lovelace. Ada Lovelace “câştigă” colegiul doodle de la Google. Femeia care a dat numele unui limbaj de programare de nivel înalt, orientat spre aplicaţii variate, în prezent, mai ales, aerospaţiale, militare şi de inteligență artificială, în locul cobolului este omagiată luni 10 decembrie.

Ada Lovelace câştigă colegiul Google. 197 de ani de la naştere

Ada Lovelace câştigă colegiul Google. 197 de ani de la naştere

Ada Lovelace (1815-1852) este considerată drept prima persoană care a descris un limbaj de programare cu caracter general. Augusta Ada King, Contesa de Lovelace (10 Decembrie 1815, Londra – 27 Noiembrie 1852, Londra), nascuta Augusta Ada Byron, a fost singurul copil legitim al lui Lord Byron. Este cunoscuta simplu ca Ada Lovelace.

Ada Lovelace ramane cunoscuta drept primul progamator, fiind capabila sa scrie despre masina analitica de calcul a lui Baddage cu o claritate deosebita. In semn de apreciere pentru munca sa este realizat proiectul lui Babbage, iar in anul 1978 numele sau este dat unui limbaj informatic, motiv pentru care, de atunci, limbajul Ada ii poarta numele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS