Acasa Stiinta-ITStiinta Adio bâzzz-bâzzz? Prea frumos, prea pentru vară!

Adio bâzzz-bâzzz? Prea frumos, prea pentru vară!

scris de M.A.
4 afisari

Oamenii de ştiinţă au găsit o modalitate de a alunga micile insecte bâzâitoare. Ei au creat un gaz care încurcă simţurile ţânţarilor, fiindu-le imposibil să mai adulmece sângele uman.

tantar

Descoperirea ar putea ţine la distanţă de casele noastre insectele şi ar putea oferi o protecţie reală împotriva malariei sau a altor boli transmise de ţânţari, informează Daily Mail. Ţânţarii sunt vinovaţi de transmiterea unor boli mortale pentru mai mult de jumătate de milion de oameni pe an. Malaria face o victimă la fiecare 30 de secunde în lume, transmite Mediafax.

Majoritatea oamenilor se protejează împotriva acestor insecte prin utilizarea unor metode nu foarte eficiente, de multe ori costisitoare, sau cu ajutorul plaselor de ţânţari, de aceea exista o nevoie urgentă pentru noi metode de apărare.

Oamenii de ştiinţă americani au creat un amestec de substanţe chimice care păcăleşte minusculii senzori ai insectelor cu care iau urma victimelor. Anandasankar Ray, de la Universitatea din California, a declarat că aceste substanţe chimice orferă avantaje serioase în faţa invaziei ţânţarilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult