Acasa Stiinta-ITStiinta Ai sinuzită? Nu lua antibiotice

Ai sinuzită? Nu lua antibiotice

scris de Matei Iliescu
12 afisari

Cercetătorii recomandă ca, în locul antibioticelor precum amoxicilina prescrise pentru sinuzită, să se trateze durerile cu analgezice (aspirină, ibuprofen) şi congestia cu decongestionante.

Ai sinuzită? Nu lua antibiotice

Antibioticele sunt ineficiente în cazul majorităţii infecţiilor sinusurilor, deşi sunt foarte frecvent prescrise de medici pentru aceste tulburări, potrivit unui studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association, citat de Mediafax. „Persoanele care suferă de sinuzită – o inflamaţie a cavităţii nazale şi a sinusurilor – nu se simt mai bine sau nu resimt mai puţin simptomele după ce iau antibiotice„, a spus Jay Piccirillo, profesor de otorinolaringologie la facultatea de medicină de la Universitatea Washington din St Louis (Missouri), coordonator al studiului. Studiul, la care au participat 166 de adulţi – o parte trataţi cu antibiotice, altă parte, cu un placebo -, arată inutilitatea antibioticelor în cazul sinuzitelor obişnuite, adesea de origine virală, spune cercetătorul.

În SUA, o reţetă medicală din cinci prescrie antibiotice în cazul sinuzitelor, potrivit autorilor studiului.Dată fiind rezistenţa crescută la antibiotice, în urma consumului excesiv, este important să se ştie dacă aceste medicamente pot trata sinuzita, subliniază aceştia.

1 comentariu

प्रिंस Parpanghel Carpathians 19-02-2012 - 17:41

Efectul PlaceBOU vindeca marea majoritate a inflamatiilor si in special cele din vecinatatea meningelui ! Sigur nu …antibioticele dreaga MATEI !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult