Alcoolul micşorează creierul | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Alcoolul micşorează creierul

Alcoolul micşorează creierul

scris de L.M.
2 afisari

Abuzul de alcool poate avea ca efect micşorarea creierului, însă, acesta începe să-şi revină la dimensiunile normale imediat ce se renunţă la consumul de alcool.

Alcoolul micşorează creierul

Alcoolul micşorează creierul

Conform unui studiu realizat în Germania, citat de LiveScience, în aproximativ 14 zile de la stoparea completă a consumului de alcool, creierul revine la dimensiuni apropiate de cele normale, înlocuind o mare parte din volumul pierdut din cauza alcoolului, conform coordonatorului acestui studiu, Gabriele Ende, profesor de fizică medicală la Institutul Central pentru Sănătate Mentală din Germania. Cerebelul, regiune a creierului rezervată mişcării, este printre primele zone care îşi revin după renunţarea la alcool, transmite Agerpres.

„Am descoperit indicii care susţin ipoteza unei refaceri relativ rapide a creierului după renunţarea la consumul de alcool, după doar 14 zile de abstinenţă”, a precizat ea într-un comunicat ce însoţeşte acest studiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult