Acasa Stiinta-ITStiinta Alimentele care tratează alergiile

Alimentele care tratează alergiile

scris de A.B.
1 afisari

Odată cu venirea primăverii, încep şi alergiile să ne dea bătăi de cap. Există câteva alimente, cu ajutorul cărora poţi trata alergiile.

fructe-si-legumeDacă nu vreţi să luaţi medicamente, încercaţi câteva dintre alimentele care ajută la combaterea alergiilor:

Sfecla roşie – combinaţia de antocianine pe care o conţine este un puternic agent anti-inflamator care luptă împotriva alergiilor, informează The Huffington Post

Praful de curcumă ţine alergiile departe, dar are şi puternice calitaţi anti-oxidante care funcţionează precum alimentele bogate în anti-oxidanţi în combaterea alergiilor.

Chiar dacă nu este în topul alimentelor preferate de consumatori, lămâia este fructul care duce adevărate bătălii împotriva alergiilor de primăvară. Este şi un puternic anti-inflamator care reduce şi nivelul colesterolului.

Nu ocoliţi nici capa din meniul zilnic. Ceapa – ajută în special oprirea curgerii nasului şi a ochilor. Ceapa este recomandată primăvara în timpul oricărei mese. Şi ustoroiul ţine alergiile departe de casă,el aprovizionând corpul cu antihistamine naturale.

Consumaţi cât mai mult mango – conţine vitamina C, sistemul imunitar fiind astfel la cele mai înalte cote după consumarea fructului. Mango este o alternativă ca gust la portocale.

Să nu lipsească din alimentaţia zilnică nici nucile. Conţin acizi Omega-3 care reduc reacţiile alergice. Omega-3 se regăseşte şi la peştii de apă sărată.

Aşadar, dacă respectaţi sfaturile specialiştilor, puteţi să ţineţi alergiile la distanţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult