Acasa Stiinta-ITStiinta Anticoncepţionalul pentru bărbaţi, pe piaţă din 2012

Anticoncepţionalul pentru bărbaţi, pe piaţă din 2012

scris de Bogdan Crețu Roman
5 afisari

Băştinaşii de pe insula indoneziană Papua au observat de-a lungul timpului efectul curios al unui arbust numit „gandarusa”. Aceştia au descoperit că dacă mesteci des frunzele acestei plante, acestea au un efect anticoncepţional.

pilula-contraceptiv-pastila-anticonceptional-barbati-sex-foto-a1.roOamenii de ştiinţă indonezieni au analizat în laborator această plantă şi au realizat că pot extrage ingredientul activ al arbustului pentru a produce o pilulă contraceptivă. Dacă aceştia vor reuşi acest lucru, se va da naştere primei pilule anticonceptionale pentru bărbaţi.

Cercetătorii au început o analiză a arborelui gandarusa în 1988. Testele efectuate pe oameni şi pe animale au început în 1990, iar amestecul efectiv de substanţe a fost brevetat în 2007.

Potrivit unui raport guvernamental, pilula concepută din această plantă previne sarcina prin încetinirea activităţii anumitor enzime din spermă ce ajută la fecundarea ovulului unei femei.

Cercetătorii au efectuat studiile pe două serii de bărbaţi: una de 36 de voluntari şi alta de 120 de voluntari. Anul acesta, studiul va fi continuat pe 350 de bărbăţi, pentru a se verifica dacă sperma voluntarilor rămâne sănătoasă, dar în imposibilitatea de a penetra ovulul femeii.

Studiul a demonstrat că bărbaţii care au încercat pastila cu gandarusa îşi recapată capacitatea de a fecunda după aproximativ 72 de zile. Sugiri Syarief, şeful Directoratului Indonezian de Planificare Familială, a declarat că nu există niciun efect secundar după administrarea acestei pilule, dar a notat că studiile demonstrează că o parte dintre bărbaţi au prezentat o intensificare a capacităţilor sexuale.

Pentru proiect a fost folosită suma de doar 226.000 de dolari. Când va ieşi pe piaţă anticoncepţionalul masculin? „Cu puţin noroc, acesta ar putea fi lansat la sfârşitul acestui an. Cel mai probabil, vânzarea în magazine va porni la începutul anului viitor”, declară Sugiri Syarief.

Cererea globală pentru mijloace de contracepţie pentru bărbaţi a fost descoperită ca fiind mare într-un studiu efectuat în 2005. Aproximativ 60% dintre bărbaţii din Spania, Germania, Mexic şi Brazilia s-au declarat dispuşi să utilizeze un nou contraceptiv masculin.

Un alt studiu recent, efectuat de guvernul american, a relevat că mai mult de 80% dintre femeile care au avut relaţii sexuale cu un bărbat au folosit, la un moment dat, pastile anticoncepţionale. Deoarece pe piaţă există deja mijloace diverse de contracepţie – prezervative sau vasectomia, aceste pilule contraceptive pentru bărbaţi ar trebui să fie vândute la un preţ destul de mic.

Sursa: descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult