Acasa Stiinta-ITStiinta Asteroid de 30 de metri trece luni pe lângă Terra

Asteroid de 30 de metri trece luni pe lângă Terra

scris de M.A.
2 afisari

Astronomii de la observatorul american Mt Lemmon, Arizona, au descoperit un nou asteroid, care se aşteaptă ca luni, 28 mai, să treacă aproape de Terra, la o distanţă de 56.000 km.

asteroid

Asteroid de 30 de metri trece luni pe lângă Terra

Potrivit Centrului pentru Planetele Minore (Minor Planet Center -MPC), un organism care urmăreşte obiecte din sistemul solar, asteroidul denumit 2012 KP24 a fost descoperit la 23 mai. De atunci, astronomii au ţinut sub observaţie obiectul spaţial, încercând să afle orbita acestuia, transmite Moldpres.

Calcule ulterioare au relevat că 2012 KP24 se referă la asteroizii din familia Apollo, ale căror orbite traversează orbita planetei noastre şi orbita lui Marte. De fapt, două treimi dintre asteroizii cunoscuţi până în prezent aparţin acestui tip, ce se apropie de Terra, potrivit MPC. Oamenii de ştiinţă au estimat existenţa a circa 5.000 de astfel de asteroizi în sistemul nostru solar, dintre care au detectat până în prezent doar 20%-30%.

La 28 mai, conform datelor astronomilor, în jurul 16h48 GMT, asteroidul 2012 KP24 va trece pe lângă Terra, la o distanţă de aproximativ 56.000 km.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult