Acasa Stiinta-ITStiinta Atacul căpuşelor: Peste 350 de victime între 27 aprilie şi 1 mai

Atacul căpuşelor: Peste 350 de victime între 27 aprilie şi 1 mai

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Peste 350 de persoane au fost întepate de căpuşe în timpul mini-vacanţei cu ocazia zilei de 1 mai.

Intepaturile capuselor pot provoca Boala Lyme si Febra Butunoasa (foto:alba24.ro=

Potrivit Agerpres, de vineri şi până miercuri dimineaţa s-au prezentat 234 de persoane înţepate de căpuşe la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Mate Balş” şi 138 de persoane la Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale „Victor Babeş”. Conform directorului medical al spitalului „Victor Babeş”, dr. Simin Florescu, cele mai multe cazuri, în număr de 96, au fost înregistrate în perioada 30 aprilie – 1 mai, precizând totodată că în acest moment la spitalul pe care îl conduce, sunt internate şi 3 persoane suferinde de malarie, care s-au întors de la muncă din Guineea Ecuatorială.

Specialiştii recomandă oameniilor care observă că au înţepături pe picioare sau alte părţi ale corpului să se prezinte de urgenţă la medic, întrucât înţepăturile de căpuşă pot cauza boala Lyme, dar şi febră butunoasă. Acesta din urmă se manifestă prin apariţia unor aşa-zise butoane de piele, cu mialgii şi febră.

Află cum te poţi feri de înţepăturile căpuşelor accesând link-ul de aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult