Acasa Stiinta-ITStiinta Atenţie bărbaţi ! Se lucreză la primul testicul artificial

Atenţie bărbaţi ! Se lucreză la primul testicul artificial

scris de L.M.
28 afisari

Cercetătorii americani lucrează la un ambiţios proiect care are ca scop „crearea” primului testicul artificial capabil să producă spermă.

Dr. Paul Turek, director al Turek Clinic din San Francisco, specialist în infertilitatea masculină declară că scopul său nu este acela de a crea un implant testicular artificial pentru bărbaţi, ci un adevărat „mecanism biologic capabil să producă spermă„.

În prezent încercăm să reproducem procesul de producţie al spermei într-un sistem tri-dimensional. Condiţiile de laborator nu pot reproduce complexitatea organismului uman. Noi intenţionăm să recreem un testicul cu toate funcţiile unui testicul normal„, susţine acesta.

Echipa de cercetători va construi un testicul fals pe baza celulelor care produc spermatozoizi, după care vor ataşa acestuia celule stem. Dr. Turek admite că proiectul său este unul deosebit de ambiţios, care va necesita mulţi ani de lucru pănă la realizarea primului testicul artificial capabil să producă spermatozoizi.

Conform Dr. Rick Paulson din cadrul Universităţii Southern California, succesul echipei profesorului Turek va ajuta nu doar bărbaţii infertili, dar şi pe cei care şi-au pierdut testiculele în diverse accidente sau suferă de cancer testicular. Conform situaţiei actuale aproximativ 15% din cetăţenii americani suferă de infertilitate.

2 comentarii

geek-a-contra 22-01-2012 - 18:29

propun sa punem mina de la mina sa cumparam si sa-i donam o pereche si lui boc……….

TOM Cc 22-01-2012 - 20:22

din materia prima facuta de testicolul artificial sa le insamantam artificial pe madam Anastase , madam Udrea + madam Boangiu si altele mieri din UNPR si mai ales PDL !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult