Acasa Stiinta-ITStiinta Atenţie! Noile becuri sunt periculoase pentru sănătate

Atenţie! Noile becuri sunt periculoase pentru sănătate

scris de Adrian Pătruscă
10 afisari

Prezentate iniţial ca fiind mai economicoase şi cu viaţă mai lungă, noile becuri devenite obligatorii în toată UE prezintă multe riscuri pentru utilizatori.

Noile becuri conţin mercur

Comisia de Securitate a Consumatorilor din Franţa (CSC), atrage, într-un comunicat citat de Le Parisien, atenţia asupra riscurilor pe care folosirea noilor becuri o implică, din cauza conţinutului de mercur şi a nivelului mare al radiaţiilor electromagnetice.

Aceste lămpi, zise şi fluocompacte, sunt prezentate de fabricanţi ca de 4-5 ori mai puţin consumatoare de energie, pentru performanţe echivalente de luminozitate, iar durata lor de viaţă ar fi între 6000 şi 10.000, faţă de numai 1000 de ore pentru un bec clasic. UE a decis ca ele să înlocuiască vechile becuri din raţiuni de protecţie a mediului şi sănătate.

CSC solicită consumatorilor prudenţă în folosirea noilor becuri. La cumpărare, este recomandată “cumpărarea becurilor pe ale căror etichete sunt afişate cantităţile de mercur cele mai mici posibile”.

“În caz de spargere” a unui bec, CSC recomandă aerisirea îndelungată a încăperii şi părăsirea ei în această perioadă, apoi de a aduna cioburile cu grijă, folosind mănuşi şi sugativă, şi a pune cioburile în saci de plastic. În nici un caz nu trebuie folosit aspiratorul, “care ar pulveriza în aer particulele de mercur”.

De asemenea, Comisia sfătuieşte ca, în caz de utilizare prelungită, consumatorul să stea la o distanţă de minimum 30 de centimetri.

CSC face apel către autorităţile fanceze să “determine valorile maximale de expunere la vaporii de mercur acceptabile în aerul ambiant”. Comisia mai cere şi ca “directiva europeană cu privire la limitarea folosirii anumitor substanţe periculoase în echipamentele electrice şi electronice, în vigoare acum, să fie revizuită (…), scăzând nivelul maximal de conţinut de mercur de la 5 la sub 2mg/bec”.

CSC “încurajează producătorii să fabrice (…) becuri cu conţinut de mercur cât mai mic posibil şi cu radiaţii electromagnetice mai reduse”.

Comisia nu face nici o referire la încălcarea flagrantă a dreptului consumatorului de a alege, prin scoaterea de pe piaţă a becurilor normale, incandescente.

Cititorii care au comentat articolul din publicaţia franceză au fost mult mai severi decât autorul articolului:

“Ni se promiteau durate mult mai mari de funcţionare, consumuri miraculos scăzute etc. etc. Foarte bine, dar acum, nu numai că nu avem posibilitatea de a alege şi a reveni la becurile incandescente, dar, colac peste pupăză, toţi am putut constata că aşa zisa lor longevitate este o cacealma, că, în loc să scadă consumul sunt energofage la aprindere (echivalentul a 2-4 ore de iluminare), că sunt poluante şi greu de reciclat. Atunci? Cui îi foloseşte crima?  Totul seamănă cu o enormă operaţiune industrială şi comercială savant orchestrată”.

“Un întreprinzător german, profitând de lacunele legilor europene, importă becuri şi le vinde cu 1,69 euro bucata ca lămpi încălzitoare (vezi articolul: http://tinyurl.com/2ddvrjw ).”

“De ce verzii nu zic nimic? Pentru că nu cu lămpile cu consum redus o să-şi instaureze dictatura lor nenorocită. În plus, nici nu intră în aria corectitudinii politice.”

“Se anunţă alte procese cu statul pe chestiuni de sănătate! Facem să dispară becurile inofensive pentru a le înlocui cu unele nocive. Ai dreptul să alegi între a fi otrăvit şi a fi otrăvit!”

“Asta demonstrează că se zice şi se face orice fără vreo cercetare prealabilă (sau, mai rău, ancheta s-a făcut dar noi suntem minţiţi). Ne-au făcut să schimbăm becurile din motive pur mercantile şi pentru a-i satisface pe ecologişti (khmerii verzi) şi pe funcţionarii europeni care nu ies nicioadată din birourile lor”.

“Am refuzat să-mi pun lămpile astea şi factura mea de electricitate nu e mai mare ca a vecinului”.

“În doi ani, un sfert din noile mele becuri s-au stricat. La fel şi la vecinul meu. 10.000 de ore de funcţionare?! Cu ce sunt 100% de acord e că sunt de opt ori mai scumpe”.

“Avertizări de toate felurile: băuturi nocive, mâncare cu E-uri, pesticide, insecticide, becuri cu mercur, medicamente care ucid… Pensiile copiilor noştri vor fi mai uşor de plătit, va fi mai puţină populaţie. Ce grozav progresul!”

“După ce ne-au impus becurile astea, ne avertizează că sunt periculoase. Deja am spart două şi am adunat cioburile ca la cele normale. Trebuie să consult un medic?”

“Ce îi interesează e să ne omoare. Nu mai sunt războaie, prea multă lume, orice metodă e bună”.

“Noroc că am făcut un stoc de becuri vechi. Căci, în afară că poluează, noile becuri ţin mai puţin, fiind foarte sensibile la variaţiile de temperatură şi consumă mult la fiecare aprindere, lumina face să te doară ochii şi s-a descoperit că generează o vibraţie de înaltă frecvenţă care dă dureri de cap”.

“Interzicerea becurilor incandescente nu se bazează pe nici un studiu ştiinţific. Este doar rezultatul lobby-ului agresiv al Osram şi Phillips asupra deputaţilor europeni”.

13 comentarii

urbos 23-02-2011 - 16:30

Normal, astea-s cretinismele „ecologiste”.

Denali 23-02-2011 - 17:39

Nu voi enumera aici milionanele si milioanele de victime si morti cauzate de Funadamentalistii Ecologisti…

Totusi ma intreb : CAND acesti SARLATANI , lipsiti de Ratiune Logica si Bun Simt , vor fi tarati prin Tribunale ptr. crimele pe care le produc zilnic , fortand gloatele sa se supuna dogmei lor toxice si periculoase ??….

Bumerang 23-02-2011 - 18:03

Mai baieti,

ia spuneti-mi si mie, care organisatie ecologista s-a batut pt becurile astea? Ca eu n-am auzit de ecologisti care se urcau pe bariocade. De politicieni, chiar si verzi, da, am auzit. Numai sa nu confundam una cu alta!

Denali 23-02-2011 - 20:05

Hmmmm….dle enorias dta stii ziclala aiai mioritica cu : musca si caciula ?….

Dle Bumerang noi nu ii confundam , ptr. ca nu este absolut nimic de confundat , Totul esta clar …

Spui sa nu confundam una cu alta…hmmmm…eu am o intrebare ptr. dta dle enorias Bumerang :

Dta VOTEZI ????…Dta ce crezi ?…camaradul dtale , dl Europeanul voteaza ?…

Mai acum o saptamana mi-a scris o postare , o liturgie , o pledoarie in care aparai (de pe baricade) dogma Incalzirii Globale…

Aceste becuri TOXICE sunt numai una din MIILE de tentacule ale acestei secte care te-a indobitocit , si care imbolnaveste si ucide gloatele…

Este adevarat multi enoriasi si profetui ai acestui cult , intre timp profita si se imbogatesc de pe urma acestei escrocherii la scara mondiala…

Bunicul mi-a spus cand eram copil sa ma feresc intotdeauna de Profeti care…Profita…

Nu prea am inteles atunci la ce se referea ….asta pana l-am intalnit pe Profetul : algore (nu in persoana) , si pe legiunile de escroci si sarlatani adunati pe la EU, pe la ONU , pe la Kyoto si prin universitatile si facultatile Lumii, unde , multi s-au prostituat , si-au aruncat sub tren etica stiintifica si au acceptat milioane de $ ptr. „studii” , „cercetari ” „rapoarte” , cu date si cifre masate ca sa ajunga la concluzia PRE stabilita…Multi din gloate , slabi de inger, cu minti maleabile si sensibile , au ingurgitat aceste excremente excretate de acesti sarlatani si escroci , camuflati ca :profesori, cercetatori si macademicieni…

Dupa acestia au urmat politicienii , care votati de gloate si sub presiunea acestei dogme toxice, au inceput sa impuna legi absurde, costisitoare , oneroase, si irationale…

Ufff…incep sa ma plictisesc…sun ca o placa zgariata…de cate ori sa repet :

REALITATEA va izbeste zilnic intre ochi , iar voi buimaci , continuati eterna epopee in cautarea …Realitatii…ce este ironic si penibil ,este faptul ca va credeti , emencipati ,destepti si superiori fata de trogloditii si cei care isi scarpina scafarliile cand vad atat prostie, paguba ,risipa si lipsa de logica…

succes…

digital 23-02-2011 - 21:23

bumerange aici ai cam luat-oooo!!nu mi-o lua in nume de rau,dar asta e!

bibire 23-02-2011 - 21:16

Asa este; becurile astea noi se ard repede, nici macar 1.000 de ore nu sint folosite, cred ca 500 de ore si pac-pac se ard; iar de consumat consuma la fel de muklt ca celelalte clasice; e o cacealma.

Denali 23-02-2011 - 21:59

A sosit timpul sa impartatesesc niste ganduri…in aceasta postare…

Dedic, aceasta postare forumnistului meu preferat : Dl Europeanul…

Titlul (scurt) al postarii este : NIMIC NOU SUB SOARE
Titlul (lung) al postarii este : OMENIREA NU INVATA ABSOLUT NIMIC DE LA TRECUT…

Partea I….

In Evul mediu , dupa ce niste escroci si sarlatani au bastratizat Crestinismul si s-au dedat , spuneau ei in numele lui Dumnezeu , si al lui Isus Cristos, la cele mai oneroase si criminale acte de razboi ( cruciade) , torturi instituitionalizate ( inchizitia ) , coruptie, dezmat ,etc…au ajuns, cum era de asteptat , in criza financiara ….Sediul acestei Biswerici se afla in Roma , la vatican…

Acesti escroci invetivi ,venali si lacomi , s-au scarpinat mult si bine pe scafarliile chele si dupa un timp au grohait : Evrika !….Au gasit iesirea din excrementele in care s-au coborat…

Aceasta iesire si noua sursa de venituri au numit-o : DISPENSATII…

Sarada era simpla…Cum , asa cum au indobitocit gloatele, ei erau reprezentatii lui Dumnezeu pe pamant, si prin ei Dumnezeu ieratu pacatele enoriasilor, acesti sarlatani, camuflati ca clerici , cuviosi si dedicati au facut un Tabel al Dispensatiilor…

Fiecare pacat avea un pret (binenteles in bani, nu in rugaciuni, pocainta, remuscare ,meditare , modificarea actiunilor proprii,etc)…

Sarada functiona cam asa :
Duminica , enoriasul venea la biserica si marturisea :

” parinte ieri am regulat nevasta vecinului , am pacatuit „…

Parintele : ” Fiule, asta e un pacat serios , te costa 12 ducati ptr. a ma ruga ptr. tine la dumnezeu sa-ti ierte acest pacat carnal „…

Alt enorias , in alt oras : ” Parinte saptaman trecuta am pacatuit , am furat o capra din targ „…

parintele : ” fiule acest pacat costa 4 ducati …dupa ce platesti ma voi ruga ptr. tine la Dumnezeu sa te ierte „…

Si asa mai departe…

Binenteles ca aceasta sarada , institutita de escroci si sarlatani , nu reducea de loc dezmatul ,furtul jaful , omorurile , betia, etc.,etc.etc…Nu era designata sa faca aceasta ,ci era construita sa imbogateasca pe escroci si sarlatani…caci deaca aceasta plaga era rezolvata , escrocii si sarlatanii erau fortati sa traieasca precum cel pe care revendicau ca-l emuleaza : Isus Cristos, in umilinta, saracie , mila ,dragoste , cinste , dreptate, adevar ,etc.,etc…

Capitolul II…

Ne aflam , acum cateva secole mai tarziu , prin secolul XX / XXI…
O alta generatie de escroci si sarlatani , se scarpinau pe capetele lor tuguiate si se intreabu cum pot ei controleze gloatele intr-un fel mai subtil decat camarazii lor : marxistii , care au esuat lamentabil…cu cativa ani in urma…

Dupa ceva gandire , eforturi si timp , au gasit vehicolul pe care il vor folosi de a controla gloatele , viata lor : ce automobile vor conduce, cand, unde, ce becuri vor avea in casa, ce alimente vor consuma, etc., etc…

Acestin escroci si sarlatani contemporani, precum predecesorii lor ,de acum cateva secole , vor controla gloatele si in acelasi timp vor profita si se vor imbogati copios…

Ptr. asta au inventat „drepturi ” dreptul la munca” ,dreptul la educatie ( indobitocire si indoctrinare) , „dreptul femeii asupra corpului ei ( de fappt numai asupra uterului ), „dreptul la lociuinta” dreptul la subsidii” etc.etc…

Creand astfel o clasa dependenta si inrobita …care in schimbul unor subsidii de mizerie si a promisiunilor desarte , vor vota in perpetuitate si mentine la putere pe acesti sarlatani si escroci…

Problema pe care acesti escroci si sarlatani o au este Realitatea, este Natura Umana , mai precis : Matematica…

Toate aceste promisiuni , „drepturi” si mituiri in masa a gloatelor , AU FALIMENTAT bugetele , natiunile , Lumea…

Si deci acesti escroci si sarlatani , au descoperit un alt vehicol de a controla gloatele , de al le mulge de energie ( bani) si ptr. a continua sa se imbogateasca …

Acest vehicol poatra numele de : ECOLOGIE…

Pamantul este fertil…acesti sarlatani si escroci au eliminat Credinta din mintea gloatelor in Dumnezeu si l-au inlocuit cu …pseudo stiinta , cu bazaconii precum : dawinismul ,materialism dialectica, umanismul , liberalismul , progresismul si alte isme…

Problema cu cei care nu cred in Dumnezeu , nu este aceea ca ei nu cred in nimic…NU…Problema este ca cei care nu cred in Dumnezeu ,cred in..orice si…oricine…in special sarlatani si escroci , camuflati ca : macademicieni, cercetatori, politicieni, ecologisti, statisticieni, etc.,etc…

Departemantul de colectare a banilor de la gloate , nu se mai numeste astazi : Dispensatii, ci : Cap and Trade….

Un fel de dispensatii moderne…

Aceasta sarada de dispensatii contemporane numita Cap and Trade, functioneaza astfel :

Escorcii si sarlatanii de datat asta cazati nu la vatican , ci la ONU , stabilesc in mod arbitrar , cate tone de CO2 fiecare tara are DREPTUL sa-l produca anual…

Cei mai mari poluanti ( pacatosi ) din Lume , : China , India , Brazilia ,etc…sunt scutiti de aceste cote arbitrare…asta din motive ideologice, nu ecologice…a venit timpul ca burghezii si exploatattorii din europa si america de nord sa plateasca ptr. pacatele lor din ultimele doua secole…Pacate numite : spirit antreprenorial, inovatie ,dedicatie , etc.etc…

Dupa ce acest cote de pacate sunt alocate anual de Profetii de la ONU, clericii si cardinalii de sub comanda lor , cu nume precum : Goldman Sachs, etc.etc. , care angajeaza un fel de scribi ,astazi numti : brokers( sic!), vand , cumpara negociaza si mentin listele si calculele , acestor dispensatii , a acestor cote de pacaturi , numite CO2 …

Spre exemplu cand un pacatos numit Centrala Termica pe carbune de la Turcesti , depaseste numarul de pacate alocat de Profetii de la ONU, acest pacatos care emite mai multe pacate decat este ingaduit trebuie sa plateasca ptr. Dispensatia de a continua sa faca si mai multe pacaturi…binenteles ca aceste costuri vor fi platite , in final de gloate…

Brokerii de pe la Goldman Sachs si de prin …germania ,spre exemplu , in schimbul unei sume (rezonabile de bani, a unei fee ) vor cumpara niste pacate de la vreun sat din India spre exemplu , care nu are nici o industrie , dar i s-a alocat 100 de pacate de la Profetii de la ONU , si le vor transfera pacatosului de la Turcesti , ptr. a continua sa pacatuiasca in mod legal ,contra unei sume de bani (dispensatii)…

Epilog :

Tot asa cum in Evul Mediu escrocii si sarlatanii , nu au redus numarul pacatelor, dar s-au imbogatit peste masura , tot asa astazi escrocii si sarlatanii nu vor reduce cu absolut nici un atom emanatiile de CO2 , dar se vor imbogati peste masura , asa cum au facut=o predecesorii lor…

Morala :

Nu este nimic nou sub Soare…Omul , gloatele nu invata absolut nimic de la greselile trecutului , le repeta , din nou , si din nou , diferit fiinda numai uneltele tehnologia…escrocheria este veche ,de cand omul este pe pamant…

Dedic aceste ganduri forumnislui meu preferat : Dl Europeanul…

….alamar….

urbos 23-02-2011 - 23:32

Cu toate astea, „ecologistii” sint niste bieti parliti impreuna cu pericolul lor climatic pe langa dementii care isi impun aberatiile in numele pericolului „teorist”.
Ultimii sint cu mult mai rai, mai javre, mai ticalosi, mai nocivi decat asa zisii „ecologisti”.
Lepadaturile care pentru a restrange libertatile cetateanului vantura pericolul terorismului, islamizarii etc, sint niste viermi pentru care si spanzuratoarea cu corzi de pian ar fi o pedeapsa usoara.

Huhu Ciu 24-02-2011 - 00:11

Corect!

Denali 24-02-2011 - 00:15

Lucrarea satirica : ” Epopeea Pungii de Alimentara din America „…

Autori : Ecologistii Fundamentalisti
Regizori : Legislatorii partidului Democrat
Scenaristi : Cercetatori, Oameni de stiinta , Macademicieni

Aceasta opera de arta intelectuala a fost ,si este (inca se joaca in alimentarile din orasele americane ) subsidiata de : Gloatele Americane

La inceput a fost o punga mare maron ,de hartie…

Dar , dupa un timp , unii alesi de Soarta , mai destepti, mai grijulii si mai educati dintre noi , ne-au obligat sa inlocuim pungile de hartie cu cele de plastic…

N-i s-a spus ca salvam jungla ( pe care au re numit-o : rain forest) padurea virgina ,etc…cu toate ca Capitalistii salbatici le-au explicat Celor Mai Destepti dintre noi ca pungile de hartie se fabrica din plopii crescuti in mod special in pepiniere sau/si din reziduri lemnoase si celuloza, provenite de la morile de scandura si cherestea…Dar Cei Mai Intelti (si Incapapatanati ) Dintre Noi : NU si NU…

Apoi ,dupa un timp , Cei Mai Educati si Eruditi Dintre Pamanteni , au observat ca pungile de plastic nu sunt biodegradabile si stau in campurile de gunoaie ,timp de secole…La aceasta stire traznet , Cei Mai Ingrijorati Dintre Noi au behait : La loc Comanda , pungile de hartie sunt OK…

Ptr. un timp datorita generozitatii Celor Mai Scolarizati Dintre Noi( cu banii altora) , gloatele au avut doua feluri de pungi ptr. groceries la alimentare : de hartie ,si de plastic…

Niste porci de capitalisti salbatici, incercand (ca de obicei) sa exploateze cu venalitate gloatele , s-au oferit sa arda , pungile de palstic de la alimentara , in loc sa zaca secole in campurile de gunoiae…

Cu suspiciune si reluctanti , Gardienii Mediului au spu, soptind : ok…

Porcii de capitalisti salbatici s-au pus pe treaba : au investit proprii bani ( nu ai contribuabilului ) in infrastructura , si in cateva luni au inceput sa arda pungile de plastic …la un pret rezonabil…

Imediat dupa ce Capitalistii salbatici au cheltuit toti banii in cuptoarele de ardere a pungilor de palstic , Cei Mai Puri Dintre Noi , au spus : STOP !…Arderea pungilor de plastic produce toxine inacceptabile …
Si dac doriti sa continuati acesta schema capiatlista exploatatoare TREBUIE sa instalati filtre sofisticate…

Dupa un mic si scurt calcul de artimetica porcii de capitalisti salbatici, au realizat ca filtrele costa o avere, si trebuiesc schimbate de doua ori pe an, in fiecare an…conform Decretului Gestapoului Mediului…

Din lipsa de fonduri private , escrocii capitalisti au renuntat si au declarat faliment ,asa cum meritau , disponibilizand cei 8 proletari …

Pungile de plastic si-au reluat drumul spre campurile de gunoi unde vor sta acolo secole…

Dar Ecologistii Fundamentalisti , nu s-au lasat…Ei intotdeuana cauta sa ajute pe semenii lor mai putin educati…
Si ce si-au spus : Pai daca acum ardem alimentele ,daca ardem porumbul cu milioanele de tone anual ptr. aproduce acest elixir care ne satisface noua orgoliul , elixir numit : etanol , de ce nu am folosi si mai mult porumb in a fabrica cupe , farfurii tacamuri si pungi de plastic bio degradabil , avand ca materie prima : porumbul…

Papusile acestor Ecologisti Fundamentalisti din Congresul american si din legislaturile statelor americane , au legiferat : Sa se faca pungi din porumb!…Si se fac pungi din porumb…

Triplarea pretului porumbului pe piata mondiala si rascoalele cauzate de foamete de prin mexico ,egypt si africa, nu conteaza…Atata timp cat orgoliul Ecologistilor Fundamentalisti este hranit ,restul nu conteaza…

Asta ptr. un timp…dar Realitatea asta bat-o vina s-o bata intotdeuan prevaleaza asupra visurilor utopiilor si dorintelor ,si Realitatea a revenit cu inversunare si preturile alimentelor s-au marit si mai mult…

In holurile Bisericii Incalzirii Globale , au inceput sa se auda voci, zvonuri si murmure de nemultumiri , intrbari fara raspuns, indoilei si suspiciuni catre Dogma Cultului la care au aderat…

Dar Profetii Bisericii Ecologiste , au gasit un alt raspuns…

Plase de alimente REUTILIZABILE ,din canepa ,din bunmbac , din orice , numai din plastic sau hartie nu…

Binenteles ca gloatele , trebuie sa le cumpere separat de alimente…
Si ca sa fie siguri ca gloatele pot fi manante spre directia dorita , Pastorii nostrii Ecologistii Fundamentalisti , au ordonat papusilor lor din partidul democrat sa legifere TAXE ptr. oricine care indrazneste sa se abata de la Dogma si inca foloseste pungi de plastic…

Deci aceasta Epopeee a pungii de groceries a ajuns la acest stagiu : al Pungii de canepa sau bumbac REUTILIZABILA…

Cei Mai Destepti Dintre Noi , au inceput sa fie loviti de o noua problema care a aparut odata cu plasele REUTILIZABILE in care gloatele sunt fortate sa-si puna alimentele…

Aeasta problema poarta numele de : bacterii , virusiri ,streptococae, bacili si alte lighioane care precum noua, si lor le plac alimentele si se inmultesc si ifloresc sub forma de civilizatii microscopice in palsele de alimente REUTILIZABILE…

Copii ,adulti , batarni ajung prin spitale pe la doctori cheltuie sute si mii de dolari ptr. a infrange civilizatiile microscopice, competitoare din pungile de alimentara REUTILIZABILE…gloatele le spala , dezinfecteaza ,etc. dar aceste civilizatii microscopice continua sa reapara…

Aceasta este Epopeea Pungii de Alimentara din America , creata si lansata de : Ecologistii Fundamentalisti…cei care au grija de noi ,troglodictii si nespalatii americii…

Stay tuned …va urma…

Huhu Ciu 24-02-2011 - 09:10

Noile becuri sunt o escrocherie pusa la cale de fabricantii de becuri pentru a isi mari veniturile de 20-30 de ori, un bec nou este aproximativ de 20-30 ori mai scump decit unul veci!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult