Acasa Stiinta-ITStiinta ATV-ul Johannes Kepler se îndreaptă spre ISS

ATV-ul Johannes Kepler se îndreaptă spre ISS

scris de M.A.
2 afisari

Racheta Ariane a decolat miercuri la ora 21.50 GMT de la Centrul spaţial Kourou (Guyana Franceză) având la bord al doilea cargou automat european (Automated Transfer Vehicle), ATV Johannes Kepler, destinat alimentării Staţiei Spaţiale Internaţionale.

ATV-ul Johannes Kepler se îndreaptă spre ISS

foto: galaxywire.net

Aceasta este a 200-a lansare efectuată de o rachetă Ariane, toate modelele combinate, la peste treizeci de ani de la primul zbor al unei Ariane la 1 decembrie 1979, menţionează AFP, citată de Agerpres. La aproximativ o oră după decolarea ce a avut loc la ora programată, ATV-2 urma să se separe de lansator şi să se plaseze pe orbită la 260 de km altitudine şi la o vitează de aproximativ 7,6 km pe secundă.

Marţi seară, o primă tentativă de lansare a fost amânată după ce s-a aprins o lumină roşie, cu 4 minute şi 1 secundă înainte de ora de decolare programată, transmite Agerpres. Problema a fost legată de o „anomalie de măsurare a nivelului rezervorului de oxigen lichid al etajului principal criotehnic al lansatorului”, potrivit Arianespace ale cărei echipe au golit rezervorul, au analizat şi au găsit o soluţie înainte de noua tentativă de lansare.

ATV Johannes Kepler urmează să livreze ISS oxigen, hrană, îmbrăcăminte, piese de schimb, combustibil şi echipamente ştiinţifice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult