Explozii solare cu consecinţe devastatoare pentru Terra | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITStiinta Avertisment NASA: Azi au loc explozii solare cu consecinţe devastatoare pentru Terra

Avertisment NASA: Azi au loc explozii solare cu consecinţe devastatoare pentru Terra

scris de Șt. C
1 afisari

Experţi NASA prognozează pentru vineri o serie de explozii solare puternice, care vor conduce la anomalii atmosferice, tulburări şi furtuni geomagnetice, luând în calcul şi posibilitatea ca toate acestea să afecteze sistemele electrice şi electronice de pe Terra, se menţionează într-un raport intitulat ‘Ameninţări la adresa vremii spaţiale: consecinţe sociale şi economice’, preluate de o serie de site-uri de specialitate.

Furtunile solare ne lovesc sigurAstfel, experţii prezic ejectarea unor cantităţi mari de particule în urma acestor erupţii solare, care vor încinge atmosfera spaţială. Acest fenomen va arăta la început ca o foarte luminoasă auroră boreală, însă care ar putea avea ulterior consecinţe devastatoare pentru Terra. Ei spun că este extrem de probabilă ieşirea din funcţiune a sistemelor electrice şi electronice în unele regiuni de pe Pământ.

În ciuda acestui raport alarmant, care a reuşit să stârnească multe patimi printre internauţi, o serie de oameni de ştiinţă au declarat recent că activitatea Soarelui în ultimele cinci luni înregistrează un nivel foarte scăzut pentru ultimii 300 de ani, în această fază a ciclului solar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult