Acasa Stiinta-ITStiinta Avertisment NORAD. Fragmente dintr-un satelit american se vor prăbuşi. Vezi zona de impact

Avertisment NORAD. Fragmente dintr-un satelit american se vor prăbuşi. Vezi zona de impact

scris de B.C.R
4 afisari

Sistemul american de supraveghere spaţială (NORAD) a afirmat că s-a pierdut controlul satelitului american UARS, lansat în 1991 şi ajuns la sfârşit de misiune.

Kievul şi Moscova se numără printre localităţile aflate în zona de impact ale rămăşiţelor satelitului. Experţii susţin însă că sunt „puţine şanse” ca acestea să fie afectate pentru că fragmentele de satelit care vor intra în straturile atmosferice deasupra Ecuatorului se vor arde, cel mai probabil.

Satelitul s-a fragmentat însă în urma coliziunii cu un obiect necunoscut în spaţiu. Din cauza accelerării vitezei în ultimele zile, NORAD prognozează căderea fragmentelor satelitului în 17 septembrie. Satelit american lansat în 1991, are o greutate de şase tone şi o lungime de 10,6 metri.

În 1991, UARS (Upper atmosphere research satellite) a fost lansat de la bordul navetei Discover, având drept obiectiv principal studierea straturilor atmosferice superioare, în special cauzele formării găurilor de ozon.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult