Acasa Stiinta-ITStiinta BalauruI bondoc de la Sebeş

BalauruI bondoc de la Sebeş

scris de A.B.
593 Afisari

O specie de dinozaur pitic a fost găsit pe teritoriul României. A trăit acum 80 de milioane de ani însă din cauza unui muson au dispărut. Osemintele au fost găsite în zona Sebeș.

Râpa Roşie este o rezervație geologică cu o suprafaţă de 10 hectare situată la aproximativ trei kilometri de Sebeş.

Rudele cunoscute până acum din familia Velociraptoarelor aveau câte 3 degete pe toate membrele și la cele posterioare numai câte o gheară de atac, scrie antena3.

„Pare un amestec hibrid dintre o puică uriașă și un pitbull, cu corp bondoc. Se caracterizează printr-un bust robust, membre posterioare foarte puternice si muscuIoase, membre anterioare graciIe şi muIt alungite, acoperite cu pene.

Printre caracteristici s-ar enumera bazinuI foarte larg, orientat posterior, membrele anterioare bidigitate și membrele posterioare terminate cu câte patru degete funcţionale, dintre care o pereche cu gheare mari, asemănătoare unui pumnal.

CaracteristiciIe anatomice şi morfofuncţionale sugerează o tactică de atac bazată probabiI pe ambuscade. Rudele cunoscute până acum din familia Velociraptoarelor aveau câte 3 degete pe toate membrele și la cele posterioare numai câte o gheară de atac”, susțin cercetătorii de la Societatea Muzeului Ardelean.

BalauruI bondoc de la Sebeş a murit probabil înecat cu ocazia unei viituri musonice, la o vârstă încă tânără, cadavruI lui fiind transportat şi îngropat în mâl, pe câmpia aluvială a râuIui.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS