Acasa Stiinta-ITStiinta Bărbaţii devin din ce în ce mai depresivi

Bărbaţii devin din ce în ce mai depresivi

scris de M.A.
7 afisari

Potrivit unor psihiatri americani, numărul de bărbaţi care suferă de depresie va creşte semnificativ în următorii ani din cauza crizei economice şi a faptului că diferenţele dintre bărbaţi şi femei se estompează, scrie site-ul passionsante.be.

Barbatii devin foarte depresivi (caroll.edu)

Barbatii devin foarte depresivi (caroll.edu)

Echipa de cercetători de la Universitatea Emory (Atlanta) arată că, „deocamdată, femeile prezintă un risc de două ori mai mare decât bărbaţii să alunece într-o depresie profundă. Dar lucrurile se schimbă şi noi, psihiatrii, trebuie să fim pregătiţi să ne adaptăm tratamentele la aceste schimbări”.

Potrivit Agerpres, într-un articol publicat în British Journal of Psychatry, ei adaugă: „Bărbaţii acordă şi în prezent multă importanţă rolului lor de şef de familie. Ei vor să-şi întreţină familia din punct de vedere financiar şi să-şi protejeze căminul. Pe cei care nu reuşesc îi paşte depresia.” Potrivit cercetătorilor americani, două tendinţe „evidente” arată că bărbaţilor le este tot mai greu să-şi îndeplinească rolul tradiţional. În primul rând, efectele crizei economice, care a dus la concedieri masive, posturile suprimate fiind în majoritate ocupate de bărbaţi. În al doilea rând, tot mai multe femei aduc în familie mai mulţi bani decât bărbaţii. „Mulţi bărbaţi se tem că vor fi în situaţia în care se găseau multe femei înainte, prinse în căsnicie, fără vreun viitor profesional”, spune dr Boadie Dunlop, unul din autorii studiului. „Bărbaţii devin încetul cu încetul tot atât de deschişi ca femeile pe plan emoţional. Societatea nu mai aşteaptă de la ei să fie duri şi insensibili, ci să-şi exprime sentimentele, mai ales cele depresive”, încheie cercetătorii.

5 comentarii

tanase marian 11-05-2011 - 20:00

nihil sine deo

Banatanul 12-05-2011 - 17:40

Rahat cu apa rece.
Problema reala este miscarea Feminista care de fapt distruge fundamentul institutiei Familiei in care fiecare atit Barbatul cit si Femeia au un rol bine determinat si in care responsabilitatile si obligatiile sunt bine definite.

Feminismul practic lupta impotriva responsabilitatilor si obligatiilor celor doua parti intrun cuplu armonios.

Problema se afla la sistemul de Justitie, mai exact Judecatorii care concep legi astfel incit sa promoveze principiul de „mama singura” si incurajarea devierilor sexuale, homosexualitate, lesbianism etc.

Problema este la Judecatori.

urbos 14-05-2011 - 00:53

Judecatorii judeca dupa lege.

Banatanul 14-05-2011 - 04:32

Legile nu sunt facute de reprezentantii cetatenilor alegatori adica de parlamentari asa cu trebuie sa stie tot natul. In spatele procesului de fabricare a legilor stau judecatorii si procurorii, acest fapt nu este cunoscut de catre marea masa de alegatori deoarece nu se face cunoscut acest mechanism al functionarii institutiei leguitoare. Acest lucru se intimpla inca de la aparitia votului universal si este practica curenta in toate tarile democratice in frunte lor fiind USA, Anglia, Franta etc.
Ceea ce trebuie sa stie multimea de votanti este numai atit ca Judecatorii judeca dupa lege.

Banatanul 14-05-2011 - 04:35

Parlamentul este numai masinaria de legitimare a legilor in fata alegatorilor nimic mai mult de atit.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult