Acasa Stiinta-ITStiinta Bătăile inimii pe post de parolă

Bătăile inimii pe post de parolă

scris de M.A.
7 afisari

Oamenii de ştiinţă chinezi au creat un sistem de securitate care înlocuieşte parolele cu bătăile inimii, bazându-se pe faptul că ritmul cardiac al fiecărei persoane este unic.

Cercetătorii au descoperit o formulă matematică prin care o persoană este recunoscută imediat după bătăile inimii şi spun că acest lucru ar putea avea aplicaţii în industria electronicelor.

Profesorul Chun-Liang Lin, care a comparat electrocardiogramele a doi pacienţi pentru a testa sistemul, spune că acesta este foarte sigur, scrie haker.md. Precedentele sisteme de securitate biometrice, pe bază de amprente, puteau fi „păcălite” folosindu-se fotografii.

Sistemul pus la punct de specialiştii de la Universitatea Chung Hsing din Taichung (Taiwan) ia pulsul din fiecare palmă a utilizatorului şi îl stochează în memorie.

Sursa citată scrie că, astfel, s-ar simplifica foarte mult sistemele de securitate, utilizatorii fiind nevoiţi doar să atingă un telefon sau un laptop pentru a-l putea folosi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult