Acasa Stiinta-ITStiinta Bilanț OMS: Peste 6900 de morți provocate de Ebola

Bilanț OMS: Peste 6900 de morți provocate de Ebola

scris de Laurentiu Banches
42 Afisari

Peste 6.900 de persoane au murit de virusul Ebola, cele mai multe în vestul Africii, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în ultimul raport prezentat la Geneva.

Bilanț OMS: Peste 6900 de morți provocate de Ebola

Bilanț OMS: Peste 6900 de morți provocate de Ebola

La 14 decembrie, 18.569 de persoane au contractat virusul mortal în trei dintre țările cele mai afectate, Guineea, Liberia și Sierra Leone, și 6.900 au murit. În total, 18.603 contaminări și 6.915 decese au fost înregistrate în opt țări de la începutul epidemiei în decembrie 2013.

Precedentul bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arăta că numărul morților cauzate de epidemia de febră hemoragică Ebola se ridică la 5.177 în 8 țări din Africa dintr-un număr total de 14.413 persoane infectate cu virus. În SUA, au fost înregistrate patru cazuri, însă numai un pacient liberian, revenit din țara sa natală, a murit din cauza acestei boli, potrivit Agerpres. Spania a cunoscut un caz de infectare, o infirmieră care s-a ocupat de doi misionari contaminați și repatriați la Madrid unde au încetat din viață în august și, respectiv, septembrie. Ulterior, infirmiera a fost declarată vindecată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS