Acasa Stiinta-ITStiinta Boeing a testat arma electromagnetică

Boeing a testat arma electromagnetică

scris de L.M.
10 afisari

Arma viitorului care constă într-o rachetă ce lansează atacuri pe cale electromagnetică a fost testată cu succes, în premieră, de către compania Boeing.

Boeing a testat arma electromagneică

Boeing a testat arma electromagneică

Cercetătorii în domeniul armamentelor au reuşit să creeze o armă care poate fi folosită în viitor pentru a pune la pământ orice sistem de comunicaţie din lume bazat pe electricitate.

Cu ajutorul unei rachete ce poate fi lansată dintr-un avion, clădiri guvernamentale sau centre de comunicaţii pot fi complet afectate de câmpul electromagnetic pe care racheta îl transmite. Cercetătorii care au inventat racheta susţin că această armă nu afectează în niciun fel sănătatea oamenilor, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

Se crede că această rachetă şi sistemul ei sunt suficient de puternice pentru a reuşi să penetreze buncărele subterane din Iran. Cu toate acestea, experţii se tem că, ajunsă în mâinile cui nu trebuie, arma poate produce pagube semnificative.

Compania Boeing a testat această rachetă în Utah, Statele Unite ale Americii, unde a fost lansată asupra unui centru de atrnemanent. Testul a fost catalogat drept un succes, deoarece arma a reuşit să închidă toate sistemele electronice de comunicare din acest centru. Mai mult de atât, Boeing susţine că testul a fost atât de bun, încât până şi camera amplasată pe avionul care a lansat racheta şi trebuia să filmeze procesul s-a închis.

17 comentarii

Omul Invizibil 02-12-2012 - 15:41

Aceasta arma se pune pe dinam la biciclete, sub si in wc-uri la trenuri, sub tractoare sau camioane

Zenovia-Zamfira 02-12-2012 - 15:56

nu stiu daca e o idee buna, oare in sinapse impulsul nervos nu este de natura electrica?

BULA 02-12-2012 - 19:57

Se supraevalueaza eficacitatea acestei arme. Daca se ecraneaza corect aparatura si se protejeaza intrarile si iesirile cu circuite specifice (diode Zener, varistoare, eclatoare cu gaza rarefiate, circuite L-C de lungire a impulsurilor, etc), nu este nici un pericol.
Se subantelege ca raman sensibile PC-urile si toata aparatura cu carcasa de plastic.

digital 02-12-2012 - 20:02

bine mă bulă,dar dacă ne punem foi de dafin în urechi?!

ValVerde 03-12-2012 - 06:47

Baaaa, esti ramas in urma, foile de dafin erau pentru bomba cu neutroni.

Pentru asta noua, iti bagi sirme de cupru in nas si ingropi celalat capat in ghiveciul cu flori. Iei o bucata de cauiciuc intre dinti (poate fi si un prezervativ nefolosit) ca sa previi descarcarile electrice intre incisivi si cinti imnul national pe doua voci.

ValVerde 03-12-2012 - 06:43

Desi este o arma, au fost identificate doua efecte pozitive, neanticipate de proiectanti.

1. Cimpul magnetic emis de noua arma pune ordine in impulsurile electrice cerebrale in suferinzii de schizofrenie.
Amerlocii sa se abtina sa vina in Romania cu bombardeaua lor, altfel il pierdem pe Bula

2. Nu trebuie sa va mai ingrijorati cind plecati la meci si lasati lumina aprinsa la baie. O sting astia de la Boeing.

ValVerde 03-12-2012 - 06:55

Bula, da’ daca punem o lozinca energica…de exemplu:
„Pe aici nu se trece!!!!” (cu 4 semnul excamarii)…crezi ca ar functiona?
O traducem si-n engleza, sa nu se faca astia ca nu inteleg.

Daca nu functioneaza, facem un avion din plumb si bagam toata aparatura importanta inauntru. Nu stiu de ce nu s-a gindit nimeni la asta inainte…..

BULA 05-12-2012 - 09:28

Si tot nu ne-ai spus clar, de ce pierzi tu timpul pe forumurile romanesti. Ce interese ai si pentru cine lucrezi ?

digital 02-12-2012 - 20:04

Mai mult de atât, Boeing susţine că testul a fost atât de bun, încât până şi camera amplasată pe avionul care a lansat racheta şi trebuia să filmeze procesul s-a închis.

asta spune…totul!adică arma e atât de puternică,încât nici chiar noi nu o putem utiliza!
hahaha!

BULA 02-12-2012 - 20:14

Echipamentul de filmare era obisnuit, cu mult plastic in el, fara ecranaj serios. Asta e explicatia. Si nu mai casca gura la toate partzurile trase de firmele americane.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-12-2012 - 20:06

…ta Bula RASsa nu se poate abtine ! Au intrat amherloci pe tarlaua lui! si ASA CEVA NU SE POATE contabiliza de un expert in elektronica ! Da diodele Zenner nu se scriu ,macar corect , EMB.e CILLE ! Tu care ai vrut sa sabotezi discursul lu’h ceasca, alt erudit nativ din aceiasi ZONA !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-12-2012 - 11:13

@ta BULA RASS.am !RASS.am:” Psihopatie maniacal depresiva pe fondul unui major complex de inferioritate cu manifestari agresiv distructive in forma agravata” acesta-i diagnosticul pacientului BULA Inconsecinta ….

BULA 05-12-2012 - 15:49

Ba mucio, ai inceput sa te crezi doctor de cand lucrezi la morga. Mai schimba refrenul, prapaditule. Nu te duce capul.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-12-2012 - 15:57

@ta BULA RASS.am !RASS.am:” Psihopatie maniacal depresiva pe fondul unui major complex de inferioritate cu manifestari agresiv distructive in forma agravata” acesta-i diagnosticul pacientului BULA Inconsecinta …. Flay-mucea-Flay… percutezi cu intarziere, tiglele de la mansarda le-a zburat , vanticelul care anuntza furtuna , bhoullene !

salut 05-12-2012 - 03:33

„Se crede că această rachetă şi sistemul ei {electromagnetic} sunt suficient de puternice pentru a reuşi să penetreze buncărele subterane din Iran.”

=====================

Mda, si dupa cum se stie, radiatia electromagnetica adora sa se propage prin apa, prin pamant, prin granit si ce-o mai fi p’acolo. Voiniceste, se catara pe munti, inoata pe sub ape, sparge gheata si cate si mai cate…doar e produsa de Boeing.
Ia zi tomica cum e cu castravetele ala al tau proiectat cu minunea de AutoCad a ta? Nu-i asa ca se coace mai repede ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult