Acasa Stiinta-ITStiinta Brânduşa de toamnă, folosită împotriva cancerului

Brânduşa de toamnă, folosită împotriva cancerului

scris de M.A.
43 afisari

Cercetătorii britanici au descoperit calitatea curativă anti-cancer a brânduşei de toamnă, Colchicum autumnale.

Brandusa de toamna - Colchicum autumnale (lambley.com.au)

Brandusa de toamna - Colchicum autumnale (foto: lambley.com.au)

Cercetătorii din Marea Britanie cred că au descoperit o modalitate de a utiliza un extract dintr-o floare pentru distrugerea celulelor canceroase. O echipă de cercetare a utilizat brânduşa de toamnă drept sursă pentru un nou medicament ce nu are efecte secundare asupra celulelor sănătoase, transmite BBC, citat de Rador.

Proprietăţile curative ale Colchicum autumnale au fost cunoscute de secole, apărând în manualele medicale din Egiptului antic. O calitate esenţială a plantei este toxicitatea ei, un aspect pe care savanţii de la Universitatea Bradford îl consideră eficient în distrugerea celulelor canceroase.

Echipa de cercetători susţine că a dezvoltat o metodă unică de administrare. Acest lucru înseamnă că medicamentul devine activ doar în prezenţa unei substanţe emise de tumori şi, spre deosebire de tratamentele deja existente, tratamentul nu distruge ţesutul sănătos.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult