Acasa Stiinta-ITStiinta Cȃt de aproape a trecut de Terra miercuri, 18 septembrie, Asteroidul 2013 RZ53

Cȃt de aproape a trecut de Terra miercuri, 18 septembrie, Asteroidul 2013 RZ53

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Asteroidul 2013 RZ53, un corp ceresc de mici dimensiuni descoperit săptămâna trecută, a trecut la mică distanţă de Terra, ȋn seara de miercuri, 18 septembrie, pe o traiectorie plasată între planeta noastră şi Lună.

Cȃt de aproape a trecut de Terra miercuri, 18 septembrie, Asteroidul 2013 RZ53

Oamenii de ştiinţă au susținut ȋnsǎ că 2013 RZ53 este suficient de mic, iar traiectoria sa a fost suficient de îndepărtată pentru ca asteroidul să nu reprezinte o ameninţare pentru populaţie,. Astronomii au descoperit acest asteroid ȋn urmǎ cu o sǎptǎmȃnǎ, cu ajutorul datelor culese de Minor Planet Center, un centru ştiinţific specializat în monitorizarea cometelor şi a asteroizilor, cu sediul în localitatea Cambridge, din statul american Massachusetts. Asteroidul are un diametru cuprins între un metru şi trei metri şi a trecut la o distanţă – considerată a fi sigură – de peste 230.800 de kilometri de Terra, miercuri, în jurul orei 22.20 GMT.

Chiar dacă s-ar fi îndreptat direct spre planeta noastră, asteroidul este prea mic şi ar fi ars cel mai probabil în întregime în atmosferă, au adǎugat specialiștii. 2013 RZ5 provine din familia „Apollo” de asteroizi din apropierea Terrei – acelaşi grup din care se crede că ar fi provenit şi meteoritul care a explodat deasupra oraşului Celiabinsk în februarie 2013. Acel meteorit a fost mult mai mare, având un diametru cuprins între 17 şi 20 de metri înainte de explozie.

Potrivit mediafax, NASA şi partenerii ei monitorizează cu mare atenţie asteroizii şi cometele care trec aproape de Pământ, cu ajutorul programului Near-Earth Object Observation, care foloseşte o reţea de telescoape terestre şi spaţiale pentru a depista corpurile cereşti potenţial periculoase.

1 comentariu

puiu 19-09-2013 - 15:55

DAL DOAMNE IN AMERICA SA VEDEM CE MAI FAC AIA CU TONELE DE AUR

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult