Acasa Stiinta-ITStiinta Câinii ajută copiii să citească

Câinii ajută copiii să citească

scris de M.I.
4 afisari

Pentru copiii care au dificultăţi în a citi, un proiect a fost lansat în Finlanda la mai multe biblioteci în toamna aceasta – şi anume, câinii ii vor ajuta pe copii să citească mai bine.

Legea cainilor fara stapan nu a fost votata

Legea cainilor fara stapan nu a fost votata

Câteva ore pe săptămână, câini utilitari precum labradori şi câini lupi ascultă copiii care le citesc poveşti. Calmi şi cu reactii previzibile, câinii nu îşi pierd răbdarea ascultându-i pe puştii care se bâlbâie sau sunt prea înceţi. Câinii nu îi corectează, nu râd, nu îi critică ţi nu îi reped să se grăbească, scrie RRA.

Sub privirea înţelegătoare a patrupezilor, copiii capătă încredere şi descoperă lumea minunată a cărţilor, de care altfel ar fugi. Când câinii sunt la lucru, toată lumea este mai fericită şi mai destinsă. Cei cu alergii sunt preveniti din timp, pentru a nu veni la bibliotecă in intervalul respectiv.

Cu timpul, copiii îşi ameliorează capacitatea de a citi şi învăţa, au arătat experienţe similare în Statele Unite sau în Marea Britanie. În plus, copiii sunt încântaţi să mângâie câinii, devin mai sociabili şi sunt mai puţin stresaţi când e vorba de teme, de şcoală ori de câini. Proiectele se desfăşoară în şcoli, în spitale sau librării şi uneori în familie.

2 comentarii

Elodia 05-09-2011 - 17:10

Sunt o catea maidaneza, nu nefericita despre care s-a vorbit ata de mult la OTV. Imi duc traiul pe terenul de joaca al copiilor, de la blocurile vecine. Uneori plec si prin curtea scolii generale din apropiere si mananc pe saturate din portiile elevilor, de la „cornul si paharul cu lapte”. Copiii ma iubesc si se joaca cu mine, ma scarpina, ne fugarim. Singura chestie proasta este ca le mai ceva pureci, dar nu se moare din atata lucru. Nu am avut incidente cu nimeni pana acum si nu inteleg de Basescu ne uraste, pe noi cainii, atat de mult. Ce are de impartit cu noi, ca nu-l impiedicam cu nimic sa fure din banii romanilor de rand si sa-si bata joc de ei ?
Sa-i dea Dumnezeu soarta pe care ne-o doreste noua !

Elodia 05-09-2011 - 17:43

Faceti-va ca nu vedeti greselile de tastare a textului. Asa sunt maidanezii, nu au dexteritate la tastatura.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult