Acasa Stiinta-ITStiinta Capriciile Soarelui pot declanşa haosul în lumea modernă

Capriciile Soarelui pot declanşa haosul în lumea modernă

scris de M.A.
4 afisari

Furtunile geomagnetice declanşate de erupţii solare de tipul celor produse în urmă cu o săptămână se vor produce din nou şi au capacitatea de a declanşa haosul în lumea modernă, dependentă de gadgeturi, internet şi comunicaţii prin satelit, susţin experţii, conform AFP, citată de Agerpres.


Capriciile Soarelui pot declanşa haosul în lumea modernă

foto: thetruthbehindthescenes wordpress.com


Societatea contemporană este din ce în ce mai vulnerabilă la capriciile vremii spaţiale, şi în special la manifestările solare, din cauza dependenţei crescute de sistemele de sateliţi pentru sincronizarea calculatoarelor, pentru navigaţie aeriană, reţele de telecomunicaţii şi alte dispozitive electronice. O furtună solară puternică poate afecta aceste tehnologii, poate distruge sateliţii, iar efectele ar putea fi foarte grave, ajungându-se până la prăbuşirea burselor şi lipsa electricităţii pentru săptămâni sau chiar luni, conform unui studiu prezentat în cadrul conferinţei anuale a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei.

În plus, situaţia are potenţialul de a se agrava pentru că ciclul de activitate solară se îndreaptă spre o perioadă de activitate mai intensă în următorii 11 ani. Experţii au recunoscut că în prezent nu se pot face prea multe pentru a prezice iminenţa unei furtuni solare, iar în privinţa protejării reţelelor electrice de pe Pământ suntem aproape neputincioşi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult