Acasa Stiinta-ITStiinta Capsula cargo Progress M-27M cade pe Terra

Capsula cargo Progress M-27M cade pe Terra

scris de A.B.
13 afisari

Capsula Progress M-27M de reaprovizionare a Stației Spațiale Internaționale (ISS), asupra căreia agenția spațială rusă, Roskosmos, a pierdut controlul la puțin timp după lansarea ce a avut loc marți, se îndreaptă necontrolat către Pământ, anunță miercuri AFP și EFE, citând o oficialitate din cadrul complexului spațial din Rusia.

Progress M-27M

Progress M-27M

‘A început să cadă’, iar ‘reacțiile capsulei cargo sunt total incontrolabile’, a afirmat sursa, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Progress M-27M a avut la lansare o greutate de 7,29 de tone și conține aproximativ 2,5 tone de materiale pentru ISS, inclusiv combustibil, oxigen, echipamente științifice și unele mici cadouri pentru echipajul stației, format din trei ruși, doi americani și un italian.

‘Ambele segmente, rus și american, ale stației funcționează în continuare normal și dispun de rezerve suficiente pentru a se descurca cu bine până la sosirea viitoarei misiuni de aprovizionare, în iunie’, a asigurat, marți, Roskosmos.

Costul total al misiunii eșuate a capsulei Progress M-27M este de 2,59 miliarde de ruble (50,7 milioane de dolari), informează Reuters, citând un purtător de cuvânt al Roskosmos.

Capsula va lua foc și va arde după ce va reintra în atmosfera terestră, așa încât este puțin probabil ca ea să mai atingă suprafața Pământului, a declarat Vladimir Soloviov, directorul de zbor din partea rusă pentru ISS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult