Acasa Stiinta-ITStiinta Care este legătura dintre salariu şi hipertensiunea arterială

Care este legătura dintre salariu şi hipertensiunea arterială

scris de L.M.
1 afisari

Ştiaţi care este legătura dintre salariu şi hipertensiunea arterială? Un studiu realizat recent încearcă să arate că valoarea retribuţiei primite de salariaţi ar putea influenţa sănătatea.

Care este legătura dintre salariu şi hipertensiunea arterială

Care este legătura dintre salariu şi hipertensiunea arterială (fota: partialhospitalization.com)

Cercetători americani s-au ocupat de o posibilă legătură între salariu şi hipertensiune, scrie news-de-stars.com. Ei au studiat datele medicale şi financiare a 5651 familii americane. Subiecţii, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, au fost împărţiţi în două grupe: 25-44 ani şi 45-65 ani, studiul desfăşurându-se în trei etape succesive: 1999, 2001 şi 2003. Pentru fiecare perioadă, cercetătorii au adunat datele şi le-au comparat cu cele strânse doi ani mai târziu. Plata pe oră a fost calculată împărţind venitul anual la numărul de ore lucrate, transmite Agerpres.

Femeile între 25 şi 44 de ani s-au dovedit a fi cele mai afectate persoane, rezultat cu atât mai surprinzător cu cât acest grup de vârstă nu are în general o asemenea problemă, întâlnită mai des la bărbaţii mai vârstnici. Este adevărat că cercetătorii au recomandat ‘femeilor şi tinerilor salariaţi cu cele mai scăzute retribuţii să îşi măsoare regulat tensiunea’.

Studiul a mai arătat un lucru, la fel de interesant: dublarea salariului orar reduce cu 25-30% riscul persoanelor de 25-44 de ani de a face hipertensiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult