Acasa Stiinta-ITStiinta Cât de periculos este privitul la 3D

Cât de periculos este privitul la 3D

scris de C.P.
1 afisari

Instrucţiunile de folosire a noilor televizoare 3D conţin recomandări alarmante. De exemplu, în instrucţiunile pentru aparatele Samsung se spune: „Unele persoane pot avea stări de ameţeală, de greaţă şi dureri de cap atunci când se uită la un televizor 3D”.

Televizoarele 3D pot afecta vederea

foto: Agerpres

„Persoana care se uită la 3D o perioadă îndelungată poate resimţi o oboseală oculară”, se spune în aceleaşi instrucţiuni de folosire a unui aparat Samsung. „Un adult trebuie să verifice periodic dacă totul este în regulă cu copiii care se uită la 3D. Dacă un copil spune că-şi simte ochii obosiţi şi are dureri de cap, ameţeli sau stări de greaţă, spuneţi-i să nu se mai uite la televizorul 3D şi să se odihnească”, informează Agerpres.

Majoritatea fabricanţilor de televizoare 3D au menţionat astfel de avertismente în manualele de utilizare. Dar acesta nu este un motiv de panică, afirmă Luc Saint-Elie, responsabil cu comunicarea la Panasonic: „Din precauţie, luăm în considerare ce e mai rău”.

Acest principiu al precauţiei este dus la extrem de Nintendo. Fabricantul de console de jocuri recomandă oficial ca ultima sa consolă de jocuri 3DS să nu fie folosită de copiii care au sub 7 ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult